Home / SVET / Právnik Cohen si nahrával telefonáty s Trumpom, podľa prezidenta je to neslýchané a asi ilegálne

Právnik Cohen si nahrával telefonáty s Trumpom, podľa prezidenta je to neslýchané a asi ilegálne

BRIDGEWATER 21. júla (WebNoviny.sk) – Americký prezident Donald Trump označil skutočnosť, že si jeho bývalý právnik nahrával ich telefonáty za „absolútne neslýchané a pravdepodobne ilegálne“.

V sobotňajšom tweete sa tak vyjadril v súvislosti so správami, že jeho bývalý právny zástupca Michael Cohen si niekoľko týždňov pred voľbami v roku 2016 tajne nahral ich debaty o možnosti zaplatiť pornoherečke Stormy Daniels, aby mlčala o jej vzťahu s Trumpom.

„Dobrá správa je, že váš najobľúbenejší prezident neurobil nič zlé,“ dodal tiež. Nahrávka je súčasťou rozsiahlej kolekcie dokumentov a elektronických záznamov, ktoré úrady zabavili u Cohena.

Odporúčame:
Vláda v USA neuvažuje o podpore návrhu Vladimíra Putina na zorganizovaní referenda na Ukrajine

Ako prvý o nej v piatok informoval denník The New York Times. FBI vykonala raziu v Cohenovej kancelárii a hotelovej izbe ešte v apríli tohto roka. Okrem iného tam hľadali dôkazy o platbách Karen McDougal a spomínanej Daniels, ktorá pred voľbami dostala 130-tisíc dolárov, aby mlčala o sexuálnom pomere s Trumpom.

V súvislosti s raziou prezident na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter napísal, že je „nepredstaviteľné, že by sa vláda (skoro ráno) vlámala do právnikovej kancelárie“. Súdom nariadenú prehliadku už pritom aj v minulosti označil za vlámanie. Sám Cohen však povedal, že agenti FBI boli zdvorilí a úctiví.

Viac k témam: Donald Trump, Michael Cohen, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Právnik Cohen si nahrával telefonáty s Trumpom, podľa prezidenta je to neslýchané a asi ilegálne © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Južná Kórea a Spojené štáty spúšťajú pracovnú skupinu, ktorá bude blokovať nelegálny dovoz ropy do KĽDR

Obe krajiny sú znepokojené dodávaním ropy do KĽDR z Ruska.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *