Home / SLOVENSKO / Aktualizované: Pri útoku v autobuse v nemeckom meste Lübeck sa zranilo desať ľudí, polícia páchateľa zatkla

Aktualizované: Pri útoku v autobuse v nemeckom meste Lübeck sa zranilo desať ľudí, polícia páchateľa zatkla

aktualizované: 20. júla 21:22

BERLÍN 20. júla (WebNoviny.sk) – Útok v autobuse v meste Lübeck na severe Nemecka si vyžiadal desať zranených, z toho troch vážne. Incident sa stal v piatok v mestskej časti Kücknitz, keď nemenovaný páchateľ ozbrojený kuchynským nožom napadol pasažierov vozidla, ktoré smerovalo do prímorského rezortu Travemünde. Páchateľa po útoku premohli a následne ho zatkla polícia, informuje agentúra AP s odvolaním sa na miestne úrady.

Prokurátorka Ulla Hingst v piatok večer počas tlačovej konferencie oznámila, že incident sa začal, keď páchateľ zapálil batoh s horľavinou. Vodič autobusu si všimol ohňa a zastavil, aby z neho mohli pasažieri vystúpiť. Potom išiel do zadnej časti vozidla, aby zistil, čo sa deje, keď ho páchateľ udrel.

Ako muž utekal z vozidla, pobodal ľudí okolo seba 13-centimetrovým kuchynským nožom. Vonku ho premohli ostatní pasažieri a zakrátko ho zatkli policajti, ktorí sa nachádzali neďaleko.

Odporúčame:
Kazašská polícia zadržala jedného vraha krasokorčuliara Denisa Tena, po tom druhom stále pátra

Páchateľa identifikovali ako 34-ročného nemeckého občana žijúceho v Lübecku, ktorý sa narodil v Iráne. Jeho motív úrady zatiaľ nezistili. „Neexistujú náznaky, že bol tento muž politicky zradikalizovaný,“ uviedla Hingst s tým, že vyšetrovatelia momentálne tiež nenašli „náznaky toho, že tento čin má teroristické pozadie“.

Prokurátori sa budú usilovať o to, aby muž zostal vo väzbe až do vznesení prípadných obvinení z ublíženia na zdraví a pokusu o podpaľačstvo, dodala Hingst. Päť obetí piatkového útoku sa v piatok večer ešte stále nachádzalo v nemocnici

 

 

Viac k témam: autobus, Nemecko, polícia, útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Aktualizované: Pri útoku v autobuse v nemeckom meste Lübeck sa zranilo desať ľudí, polícia páchateľa zatkla © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cyklista neprežil zrážku s autom medzi Skalicou a Holíčom, polícia apeluje na používanie reflexných prvkov (foto)

Starší muž zraneniam na mieste podľahol.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *