Home / SLOVENSKO / Polícia zadržala desiatky nehnuteľností libanonskej rodiny, je podozrivá z mnohých zločinov

Polícia zadržala desiatky nehnuteľností libanonskej rodiny, je podozrivá z mnohých zločinov

BERLÍN 19. júla (WebNoviny.sk) – Nemecká polícia zadržala v Berlíne 77 nehnuteľností, ktoré vlastnila libanonská rodina podozrivá z viacerých zločinov, podobných praktikám mafie, vrátane krádeže obrovskej zlatej mince.

Zhabané rodinné domy, bytové domy a záhradné parcely majú hodnotu zhruba 10 miliónov eur, informujú miestne médiá. Podľa vyšetrovateľov rodina kúpila nehnuteľnosti prostredníctvom peňazí, ktoré získala z organizovaného zločinu. Členovia klanu sú podozriví z činov ako vražda, vydieranie či pašovanie drog a ľudí.

Odporúčame:
Tínedžer žil v stodole a živil sa trávou, jeho rodinu zatkla polícia za zanedbanie starostlivosti

Majetok rodine, ktorú z právnych dôvodov identifikovali len ako R, úrady zhabali na základe zákona zameraného na pranie špinavých peňazí. Ten v Nemecku prijali vlani a umožňuje aj zhabanie nehnuteľností za účelom vymáhania nezákonných ziskov.

Spravodajský portál BBC informuje, že v súvislosti s krádežou stokilogramovej kanadskej mince známej ako „Veľký javorový list“, ktorú odcudzili v marci 2017 z Bodeho múzea, zatkli muži zákona troch členov rodiny. Mincu sa zatiaľ nepodarilo nájsť, čo vyvoláva obavy, že ju mohli roztaviť a následne zlato speňažiť. Hodnota mince bola zhruba 3,7 milióna eur.

Viac k témam: mafia, polícia, Veľký javorový list
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia zadržala desiatky nehnuteľností libanonskej rodiny, je podozrivá z mnohých zločinov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rozpočet na prezentáciu na Bienále Benátky považujeme za primeraný, reaguje SNG na vyjadrenia ministerstva kultúry

Tohto ročný projekt Bienále Benátky bol pripravovaný od minulého leta.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *