Home / šport / Ostatné športy / Olympijské hry v Tokiu odštartuje zápas softbalistiek vo Fukušime, uvidíme tiež tri nové športy

Olympijské hry v Tokiu odštartuje zápas softbalistiek vo Fukušime, uvidíme tiež tri nové športy

FUKUŠIMA 19. júla (webNoviny.sk) – Olympijské hry v Tokiu 2020 budú mať symbolický štart. Postarajú sa oň softbalistky, ktoré odohrajú úvodné stretnutie vo Fukušime. Práve v tomto japonskom meste, ktoré bolo pred 7 rokmi postihnuté zemetrasením, následnou vlnou cunami a haváriou v jadrovej elektrárni, začne aj štafeta s olympijskou pochodňou.

Turnaj v softbale, ktorý sa do programu hier vracia po dvanástich rokoch, začne už dva dni pred slávnostným otváracím ceremoniálom. Oficiálny začiatok hier stanovili organizátori na 24. júla. V Tokiu 2020 sa bude rozdeľovať rekordných 339 sad medailí v 33 odvetviach.

Prvýkrát sa na hrách bude súťažiť v skateboardingu, surfingu a basketbale 3×3. Podrobnosti o programe zverejnil Medzinárodný olympijský výbor (MOV) po stredajšom zasadnutí výkonného výboru vo švajčiarskom Lausanne.

Viac k témam: OH 2020 Tokio, softbal
Zdroj: Webnoviny.sk – Olympijské hry v Tokiu odštartuje zápas softbalistiek vo Fukušime, uvidíme tiež tri nové športy © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *