Home / šport / Cyklistika / Jazdci sa na Tour de France podľa Martina boja útočiť na Sky, existuje psychologická bariéra

Jazdci sa na Tour de France podľa Martina boja útočiť na Sky, existuje psychologická bariéra

PARÍŽ 18. júla (WebNoviny.sk) – Írsky jazdec Dan Martin z tímu UAE Team Emirates bol jediným pretekárom, ktorý sa rozhodol ohroziť pozície kandidátov na celkové poradie v priebehu prvej horskej etapy tohtoročnej edície Tour de France.

Neďaleko vrcholu posledného stúpania na Col de la Colombiére sa nebál odpútať sa od skupiny favoritov a narušiť tak tempo udávané jazdcami tímu Sky.

Psychologická bariéra

Aj keď mu protivietor a zvýšené tempo britského tímu nakoniec jeho snahu prekazili, svoje rozhodnutie zaútočiť neľutoval.

Odporúčame:
Cavendish či Kittel v 10. etape Tour de France takmer nesplnili limit, Sagan im dal sedem minút

Napadlo mi, že by som mal niečo vyskúšať a dúfal som, že sa niekto ku mne pridá. Mal som pocit, že tím Sky sa s nami iba zahráva,“ uviedol 31-ročný Martin. Britské zoskúpenie malo na čele skupiny favoritov päť jazdcov, ktorí určovali tempo. A práve ich vysoká rýchlosť vytvorila akúsi psychologickú bariéru, ktoré odrádzala ostatných jazdcov od snahy o únik.

Prioritou defenzívna taktika

Defenzívna taktika sa zdá byť prioritou pre mnohých jazdcov, ktorí sa radšej uspokoja s akýmkoľvek umiestnením v najlepšej desiatke, no nechcú riskovať a zabojovať o lepšie umiestnenie v celkovom poradí. „Podľa môjho názoru práve vysoký počet jazdcov tímu Sky na čele skupiny odrádza ostatných pretekárov podstúpiť riziko a zaútočiť. Navyše sme čelili silnému protivetru, ktorý rovnako nepomáha útočeniu. No aj tak som im to chcel sťažiť a vidieť, ako budú reagovať,“ uviedol víťaz tohtoročnej šiestej etapy Martin.

Jedenásta etapa bude rovnako náročná, ale znovu neočakávam veľké rozdiely medzi favoritmi. V Alpách ide o to, kto sa ako veľmi vyčerpá. Necítil som sa včera najlepšie, ale po voľnom dni a predošlom páde som to aj očakával,“ dodal na záver Martin. Informácie priniesol portál cyclingnews.com.

Viac k témam: cyklistika, Daniel Martin, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Jazdci sa na Tour de France podľa Martina boja útočiť na Sky, existuje psychologická bariéra © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *