Home / EKONOMIKA / Sociálna poisťovňa rozosiela živnostníkom oznámenia s novou výškou poistného

Sociálna poisťovňa rozosiela živnostníkom oznámenia s novou výškou poistného

BRATISLAVA 18. júla (WebNoviny.sk) – Sociálna poisťovňa v týchto dňoch rozposiela živnostníkom a ostatným samostatne zárobkovo činným osobám (SZČO) oznámenia o novej výške poistného.

Ako informoval hovorca poisťovne Peter Višváder, k 1. júlu sa prehodnocuje vznik a zánik povinného poistenia, vymeriavací základ a výška poistného, ktorú treba v nasledujúcich mesiacoch platiť.

Odporúčame:
Živnostníci na Slovensku pribúdajú, no najpomalšie za posledné tri roky

Výšku poistného a ďalšie dôležité informácie sa živnostníci dozvedia z oznámenia Sociálnej poisťovne, ktoré dostávajú v týchto dňoch, najneskôr do 23. júla 2018. Takéto oznámenia sú adresované zhruba 177 tisíc živnostníkom. Poistné v novej výške zaplatia prvýkrát za mesiac júl, teda do 8. augusta.

Sociálna poisťovňa zároveň upozorňuje SZČO, ktoré mali odklad daňového priznania, že tieto oznámenia zo Sociálnej poisťovne dostanú až v októbri a ak im vznikne povinnosť platiť poistné, zaplatia ho prvýkrát do 8. novembra.

Viac k témam: Sociálna poisťovňa, sociálne odvody, SZČO Samostatne zárobkovo činná osoba, živnostníci
Zdroj: Webnoviny.sk – Sociálna poisťovňa rozosiela živnostníkom oznámenia s novou výškou poistného © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *