Home / šport / Ostatné športy / Dubovcová a Štrbová v prvom zápase na ME v plážovom volejbale neuhrali ani set

Dubovcová a Štrbová v prvom zápase na ME v plážovom volejbale neuhrali ani set

ROTTERDAM 17. júla (WebNoviny.sk) – Slovenské reprezentantky v plážovom volejbale Natália Dubovcová a Andrea Štrbová nasadené ako osemnáste neuspeli vo svojom úvodnom vystúpení v rotterdamskej základnej B-skupine na ME v Holandsku (17. – 21. júla 2018), v utorok večer v spoločnej premiére na tomto fóre prehrali 0:2 (-18, -14) s domácimi pätnástkami turnaja Sanne Keizerovou a Madelein Meppelinkovou.

Holanďanky premenili prvý mečbal

Pre Dubovcovú a Štrbovú to bola premiérová konfrontácia s touto holandskou dvojicou. Keizerová aj Meppelinková majú na konte po jednom európskom titule po boku Marleen Ramondovej-van Ierselovej – Keizerová triumfovala v roku 2012, Meppelinková o dva roky neskôr.

Dubovcová a Štrbová začali dobre, viedli 3:1. Holanďanky rýchlo zmazali manko a v polovici setu mali navrch (11:9). O chvíľu Slovenky viedli 14:13, domáce hráčky však neskôr trojbodovou šnúrou odskočili na 18:15 a záver zvládli – 21:18.

Povzbudeným Holanďankám patril úvod druhej časti (4:1), slovenský pár sa štyrmi bodmi v sérii dostal do vedenia 5:4. Priebeh bol v polovici tohto dejstva vyrovnaný (10:10), následne Holanďanky bodovými šnúrami unikli (13:10, 16:11) a v koncovke nemali problémy, premenili prvý mečbal (21:14).

V stredu odohrajú Slovenky dva zápasy

Úradujúce slovenské šampiónky v stredu v B-skupine odohrajú zostávajúce dva duely: napoludnie (12.00 h) nastúpia proti českým dvojkám Barbore Hermannovej a Markéte Slukovej, podvečer (17.30 h) budú čeliť francúzskym tridsaťjednotkám Alexandre Jupiterovej a Aline Chamereauovej.

České favoritky v utorok večer zvíťazili nad Francúzkami nečakane tesne 2:1 a z priebežného manka 0:1. Víťazky každej z ôsmich štvorčlenných skupín postúpia priamo do osemfinále, dvojice z druhých a tretích priečok budu hrať play-off o účasť v osemfinále.

Najlepšie slovenské beachvolejbalistky s Jupiterovou a Chamereauovou nemajú vzájomnú minulosť, s Hermannovou a Slukovou sa stretli trikrát – naposledy minulý týždeň v rámci World Tour na turnaji najvyššej kategórie Five stars (Major) vo švajčiarskom Gstaade, v základnej skupine im po vyrovnanom priebehu podľahli 0:2 (-19, -17).

Po vzájomnom súboji na májovom štvorhviezdičkovom podujatí v brazílskej Itapeme sa tešili Slovenky (2:1), Češky uspeli v troch setoch v januári na domácej pôde v Pelhřimove na turnaji CEV Masters. Hermannová a Sluková, ktorým vo svetovom rebríčku patrí 7. miesto, sú vicemajsterky Európy z roku 2016. Informácie sú z webu Slovenskej volejbalovej federácie (SVF).

ME 2018 v plážovom volejbale

B-skupina

Sanne Keizerová, Madelein Meppelinková (Hol.-15) – Natália Dubovcová, Andrea Štrbová (SR-18) 2:0 (18, 14) za 37 minút
Barbora Hermannová, Markéta Sluková (ČR-2) – Alexandra Jupiterová, Aline Chamereauová (Fr.-31) 2:1 (-20, 15, 10) za 48 minút

Hlasy

zdroj: web SVF

Natália Dubovcová: „Oba sety boli do technického time-outu vyrovnané, v tom druhom si potom spravili náskok. Keď nám aj odskočili, my sme to stiahli, no potom sme spravili jednu – dve chyby a ony sa na tom chytili. Aj keď im niečo nevyšlo, dali sme sa im nadýchnuť a podržalo ich aj publikum. Keď spravíš dve – tri chyby v druhej polovici setu, už nemáš čas to dobehnúť.“

Andrea Štrbová: „V prvom sete sme ich mohli mať, dalo sa viac ubrániť a druhý potom mohol vyzerať inak. Holanďanky zvládli koncovku, podporilo ich aj publikum. V druhom sete to mali viac pod kontrolou, nedostali sme ich pod tlak a spravili sme pár chýb. Opakujem, škoda prvého setu.“

Viac k témam: Andrea Štrbová, ME 2018 v plážovom volejbale, Natália Dubovcová, plážový volejbal
Zdroj: Webnoviny.sk – Dubovcová a Štrbová v prvom zápase na ME v plážovom volejbale neuhrali ani set © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Mikaela Shiffrinová sa na svahy vrátila vo veľkom štýle, vyhrala slalom v Aare a spečatila zisk malého glóbusu

Predchádzajúce týždne vynechala pre problémy s kolenom, ktoré si poranila ešte v januári pri páde v talianskej Cortine d'Ampezzo.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *