Home / šport / Tenis / Mike Bryan a Jack Sock po tuhom boji vo finále Wimbledonu získali titul zo štvorhry

Mike Bryan a Jack Sock po tuhom boji vo finále Wimbledonu získali titul zo štvorhry

LONDÝN 14. júla (WebNoviny.sk) – Americkí tenisti Mike Bryan a Jack Sock nasadení ako siedmi zvíťazili nad trinástkami „pavúka“ juhoafricko-novozélandským tandemom Raven Klaasen, Michael Venus za 220 minút 6:3, 6:7 (7), 6:3, 5:7, 7:5 v sobotňajšom finále štvorhry mužov na treťom grandslamovom turnaji tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (2. – 15. júla, celková dotácia 34 miliónov libier, tráva).

Víťazi si podelia odmenu 450 000 libier pred zdanením a do rebríčka si pripíšu 2000 bodov, zdolaný pár obdrží prémiu vo výške 225 000 libier pred zdanením a 1200 bodov do renkingu.

Odporúčame:
Angelique Kerberová vo finále zdolala Serenu Williamsovú, prvýkrát sa stala víťazkou Wimbledonu

Bez ohľadu na výsledok finálového stretnutia bolo isté, že od pondelka sa stane Mike Bryan novou deblovou svetovou jednotkou. Dvojčatá Mike a Bob Bryanovci sú na prvom a druhom mieste v počte týždňov na čele deblového rebríčka. Mike vedie poradie s 454 týždňami pred bratom Bobom, ktorý buď sám alebo spoločne s Mikom strávil na prvom mieste 439 týždňov.

Bratia Bryanovci sú držiteľmi 16 grandslamových trofejí vo štvorhre. Pre Bobovo zranenie nemohli spolu nastúpiť na tohtoročnom Roland Garros. Mike Bryan a Jack Sock odohrali spolu pred Wimbledonom iba jeden spoločný turnaj. V londýnskom Queen´s Clube nestačili vo štvrťfinále na neskorších víťazov turnaja fínsko-austrálsky pár Henri Kontinen, John Peers. Mike a Bob zvíťazili na londýnskej tráve v rokoch 2006, 2011 a 2013. Z trofeje sa po boku Kanaďana Vaseka Pospisila tešil v roku 2014 aj Jack Sock.

Odporúčame:
České tenistky Krejčíková a Siniaková získali titul vo štvorhre Wimbledonu

Tridsaťpäťročný Raven Klaasen a o päť rokov mladší Michael Venus hrajú spolu iba od začiatku tejto sezóny. Na svojom konte majú jeden spoločný triumf na turnaji vo francúzskom Marseille. Juhoafričan Klaasen bol v doterajšej kariére vo finále grandslamu iba v jednom prípade, na Australian Open 2014 nestačili vo finále spolu s Američanom Ericom Butoracom na poľsko-švédske duo Lukasz Kubot, Robert Lindstedt. Novozélanďan Venus vyhral po boku Američana Ryana Harrisona štvorhru na minuloročnom Roland Garros.

Wimbledon – Štvorhra mužov – finále:

Mike Bryan, Jack Sock (USA-7) – Raven Klaasen, Michael Venus (JAR/N. Zél.-13) 6:3, 6:7 (7), 6:3, 5:7, 7:5 za 220 minút

Viac k témam: tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Mike Bryan a Jack Sock po tuhom boji vo finále Wimbledonu získali titul zo štvorhry © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *