Home / SLOVENSKO / Po útokoch na predvolebných zhromaždeniach v Pakistane zomrelo už 132 ľudí

Po útokoch na predvolebných zhromaždeniach v Pakistane zomrelo už 132 ľudí

KVÉTA 14. júla (WebNoviny.sk) – Počet obetí útokov na piatkových predvolebných zhromaždeniach v Pakistane stúpol na 132. Samovražedný útočník zabil v meste Mastung v juhozápadnej provincii Balúčistan 128 ľudí. Ďalších 300 v dôsledku jeho činu utrpelo zranenia. Zvyšných štyroch mŕtvych a 20 zranených si vyžiadal bombový útok v piatok ráno v severozápadnom meste Bannu.

Odporúčame:
Bombový útok v Pakistane si vyžiadal smrť politika a desiatok ľudí, za incidentom stojí Taliban

Útok v meste Mastung sa odohral na zhromaždení Sirádža Raisáního, ktorý sa uchádzal o kreslo v provinčnom parlamente. Raisání utrpel vážne zranenia, ktorým následne podľahol. K útoku sa prihlásila extrémistická organizácia Islamský štát, ale dôvod k jeho vykonaniu neuviedla. Útok bol najkrvavejším pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami a voľbami do štyroch provinčných zhromaždení, ktoré sú v Pakistane naplánované na 25. júla.

Útoky otriasli Pakistanom len niekoľko hodín pred návratom expremiéra Naváza Šarífa z Londýna. Politik priletel so svojou dcérou Maryam v piatok do mesta Láhaur, kde ich zatkli a previezli do väznice Adiala v meste Rávalpindí neďaleko Islamabadu. Šarífa aj jeho dcéru minulý týždeň v neprítomnosti odsúdili za korupciu. Expremiéra na desať rokov a dcéru na sedem. Vo väzbe je aj Šarífov zať, ktorý si na základe rovnakých obvinení odpykáva ročný trest odňatia slobody.

Viac k témam: teroristický útok
Zdroj: Webnoviny.sk – Po útokoch na predvolebných zhromaždeniach v Pakistane zomrelo už 132 ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *