Home / šport / Cyklistika / Fotografie (6. etapa Tour de France 2018): Sagan išiel rekordný 90-krát v zelenom, bodoval aj na prémii

Fotografie (6. etapa Tour de France 2018): Sagan išiel rekordný 90-krát v zelenom, bodoval aj na prémii

MUR DE BRETAGNE 12. júla (WebNoviny.sk) – Slovenský cyklista Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe vo štvrtok utvoril nový rekordný zápis na Tour de France, keď v zelenom drese lídra bodovacej súťaže absolvoval už svoju 90. etapu. Prekonal legendárneho Nemca Erika Zabella, ktorý bol v etapách najslávnejších cyklistických pretekov„zelený“ 89 dní.

Odporúčame:
Video: Sagan navýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže Tour de France 2018, šiestu etapu vyhral Martin

Trojnásobný majster sveta Sagan navyše vo štvrtkovej 6. etape 105. ročníka „starej dámy“ navýšil svoj náskok na čele bodovacej súťaže na 43 bodov. Z triumfu v 181 kilometrovej etape so štartom v Breste sa tešil írsky cyklista Daniel Martin, ktorý zaútočil v náročnom závere v cieľovom stúpaní na Mur-de-Bretagne a dokázal sa udržať vpredu až do cieľovej čiary.

? Sprint Inter – Plouguernével ?@lauPichon wins the sprint. In the bunch, @Kristoff87 gets the 6th place ahead of Gaviria and Sagan. ?
Laurent Pichon remporte le sprint. Derrière, Alex Kristoff prend la 6e place devant Gaviria et Sagan. ?@WeLoveCyclingFR #TDF2018 pic.twitter.com/nVUvbii9CX
— Le Tour de France (@LeTour) 12. júla 2018

Žilinský rodák vo farbách Bora-Hansgrohe bol až do konca v čelnej skupine, ale napokon nebojoval o víťazstvo a skončil ôsmy. Žltý dres lídra si udržal Belgičan Greg van Avermaet zo zoskupenia BMC Racing, vedie s náskokom troch sekúnd pred Britom Geraintom Thomasom z tímu Sky. Priebežne tretí je Američan Tejay van Garderen s odstupom piatich sekúnd.

He’s getting closer to Erik Zabel’s 6 green jerseys each day : another green night for @petosagan ?
Il se rapproche chaque jour des 6 maillots verts d’Erik Zabel : un nouveau jour en vert pour Peter Sagan ?#TDF2018 pic.twitter.com/QHbLGGyobV
— Le Tour de France (@LeTour) 12. júla 2018

Zobraziť fotogalériu k článku:
Tour de France 2018 (6. etapa): Brest – Mur de Bretagne (181 km)

Viac o téme Tour de France 2018

Všeobecné informácie
Program, profily etáp, výsledky
Poradie – žltý dres
Poradie – zelený dres
Poradie – bodkovaný dres
Poradie – biely dres

 

Viac k témam: cyklistika, Peter Sagan, Tour de France
Zdroj: Webnoviny.sk – Fotografie (6. etapa Tour de France 2018): Sagan išiel rekordný 90-krát v zelenom, bodoval aj na prémii © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan podstúpi operáciu. Moje srdce potrebuje zastávku v boxoch, hovorí

Cyklista sa mal zúčastniť dvoch jednorazových pretekov v Slovinsku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *