Home / šport / Futbal / Slovan Bratislava krok od postupu, v Orhei zvíťazil o dva góly

Slovan Bratislava krok od postupu, v Orhei zvíťazil o dva góly

ORHEI 12. júla (WebNoviny.sk) – ŠK Slovan Bratislava zvíťazil na ihrisku moldavského FC Milsami Orhei 4:2 v štvrtkovom prvom zápase 1. predkola futbalovej Európskej ligy 2018/2019. „Belasí“ viedli po prvom polčase rozdielom triedy.

Skomplikovanie situácie

Najprv v 10. min skóroval Moha, o dvanásť minút zdvojnásobil vedenie slovenského vicemajstra Andraž Šporar. V závere prvého dejstva Moha svojím druhým zásahom v zápase upravil na priebežných 3:0. Po zmene strán si však Slovan skomplikoval situáciu.

Odporúčame:
Spartak Trnava v predkole Ligy majstrov tesne vyhral, hrdinom súboja proti HŠK Zrinjski Mostar bol Jirka

Úradujúci víťaz Moldavského pohára v 59. min znížil zásluhou Igora Bugajeva a v 75. min skorigoval na rozdiel gólu Romeo Surdu. Posledné slovo predsa patrilo slovenskému vicemajstrovi, v 79. min sa druhýkrát v zápase presadil Šporar.

Odveta na Pasienkoch

Odvetný súboj s Milsami absolvujú zverenci Martina Ševelu 19. júla o 18.30 h na bratislavských Pasienkoch. V prípade, že zvládnu moldavskú úvodnú prekážku, v 2. predkole Európskej ligy si zmerajú sily s úspešnejším z dvojice medzi maltským tímom FC Balzan a azerbajdžanským mužstvom FK Kešla.

Futbalová Európska liga 2018/2019 – 1. predkolo 

prvý zápas (hrá sa na odvetu)

FC Milsami Orhei (Mold.) – ŠK Slovan Bratislava (SR) 2:4 (0:3)
Góly: 59. Bugajev, 75. Surdu – 10. a 41. Moha, 22. Šporar, 79. Craciun (vlastný), ŽK: 47. Bolohan, 49. Craciun, 60. Cojocari – 2. Holman, 55. Apau, 83. Šporar, 90.+ Nono, rozhodoval: Romanov (Ukr.)

Hlas

zdroj: skslovan.com

Martin Ševela (tréner Slovana): „Odohrali sme zaujímavý prvý polčas, boli sme kompaktní v defenzíve a vpredu sa nám otvárali voľné priestory, kde boli veľmi nebezpeční naši krídelní hráči. Podarilo sa nám streliť tri góly, skóre sme však mohli ešte navýšiť na vyšší rozdiel. Po prestávke sme chceli pokračovať v nastolenom trende, úlohy pre hráčov boli presne tie isté na prvý polčas. Súper prestriedal a vrhol všetky sily do korekcie skóre. V úvode druhého polčasu to bolo o tom, kto dá prvý gól.

Ak by sme ho dali my a viedli o štyri góly, zápas by sme už uzavreli a v pokoji dohrali. Žiaľ, súper skóroval a dostal krídla, bol nebezpečnejší než v prvom polčase. Otvárali sa nám priestory za obranou, protiútoky sme mohli vyriešiť oveľa lepšie. Mrzia ma dva inkasované góly, ktoré idú na vrub individuálnej zodpovednosti v danej hernej situácii. Tieto situácie nám ukázali, že ešte stále máme na čom pracovať.

Splnili sme úlohu, s ktorou sme do Moldavska cestovali, čiže zvíťaziť. Stále je to však len polčas, čaká nás ešte domáci zápas, kde musíme potvrdiť postupové ambície. Milsami sa chcem poďakovať za pohostinnosť a príjemné podmienky, ktoré nám vytvorili. Teším sa už na budúcotýždňové meranie síl v Bratislave.“

 

Viac k témam: FC Milsami Orhei, futbal, Futbalová Európska liga, ŠK Slovan Bratislava
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovan Bratislava krok od postupu, v Orhei zvíťazil o dva góly © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *