Home / šport / Futbal / Futbalisti Dunajskej Stredy na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi gruzínskeho Dinamo Tbilisi

Futbalisti Dunajskej Stredy na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi gruzínskeho Dinamo Tbilisi

DUNAJSKÁ STREDA 12. júla (WebNoviny.sk) – Futbalisti Dunajskej Stredy na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi gruzínskeho Dinamo Tbilisi 1:1 v štvrtkovom prvom zápase 1. predkola Európskej ligy 2018/2019.

Domáci nevstúpili ideálne do prvého zápasu na európskej scéne po 25 rokoch. Už v 15 min otvoril skóre hosťujúci Budu Zivzivadze. Domácim sa podarilo vyrovnať o 15 minút neskôr. Erik Pačinda našiel centrom Vakouna Issoufa Baya a ten sa hlavou nepomýlil.

Odporúčame:
Hráči AS Trenčín triumfovali na trávniku čiernohorského klubu FK Budučnost Podgorica

Po zmene strán sa DAC pokúšal strhnúť vedenia na svoju stranu, v 47. min ani v závere však Bayo nepochodil. V 90. min Dunajská Streda zahrávala rohový kop, lopta sa dostala k Tomášovi Hukovi, jeho hlavičke však chýbala razancia. V nadstavenom čase sa dostali hostia do prečíslenia dvaja na jedného, ale DAC zachránila žŕďka.

Odvetný duel odohrajú „žlto-modrí“ na 54-tisícovom Štadióne Borisa Paichadzeho v Tbilisi o týždeň neskôr 19. júla o 19.00 h SELČ. Ak futbalisti Dunajskej Stredy postúpia do 2. predkola EL 2018/2019, nastúpia buď proti írskemu Derry City alebo bieloruskému Dinamu Minsk.

Futbalová Európska liga 2018/2019 – 1. predkolo 

prvý zápas (hrá sa na odvetu)

FC DAC Dunajská Streda – Dinamo Tbilisi (Gruz.) 1:1 (1:1)
Góly: 30. Bayo – 15. Zivzivadze, ŽK: 54. Bayo – 90.+ Buliskeria, rozhodoval: Peljto (Bos. a Herc.)

Hlasy

zdroj: RTVS

Marin Ljubičič (kapitán Dunajskej Stredy): „V prvom polčase sme mali viac šancí. V druhom polčase to bolo ťažšie, bolo vidieť, že to bol náš prvý súťažný zápas. Mali sme aj šťastie, ale myslím si, že sme lepší tím. Čakali sme, že budú brániť, nám chýba ešte sila v útoku.“

Ľubomír Šatka (obranca Dunajskej Stredy): „Prišli sem brániť, boli zamknutí na svojej polovici, svoju jednu šancu premenili. My sme si utvorili tlak, ale nedokázali sme ho využiť. Ak vonku zvíťazíme, postúpime. Chceli sme sa rozlúčiť s trénerom víťazstvom, myslím si, že to bolo aj vidieť, žiaľ, nevyšlo nám to.“

Viac k témam: Dinamo Tbilisi, FC DAC 1904 Dunajská Streda, futbal, Futbalová Európska liga
Zdroj: Webnoviny.sk – Futbalisti Dunajskej Stredy na vlastnom ihrisku remizovali s hráčmi gruzínskeho Dinamo Tbilisi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovan Bratislava obhájili titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži, Zlaté Moravce sú už istý zostupujúci

„Tešíme sa, že sa nám podarilo získať titul, a to už päť kôl pred koncom súťaže", uviedol kormidelník Slovana Vladimír Weiss starší.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *