Home / šport / Tenis / Serena Williamsová postúpila do desiateho wimbledonského finále v kariére, vyradila Nemku Görgesovú

Serena Williamsová postúpila do desiateho wimbledonského finále v kariére, vyradila Nemku Görgesovú

LONDÝN 12. júla (WebNoviny.sk) – Americká tenistka Serena Williamsová sa stala druhou finalistkou ženskej dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone (2.-15. júla, celková dotácia 34 miliónov libier, tráva).

Štyri hry v rade

V semifinálovom súboji zdolala trinástu nasadenú Nemku Juliu Görgesovú 6:2, 6:4. Víťazka stretnutia má už teraz istotu zisku 1300 bodov do rebríčka WTA a na konto jej s určitosťou pribudne prémia vo výške 1 125 000 libier. Zdolaná súperka si pripíše 720 bodov a dostane prémiu 562 000 libier. V sobotňajšom finále nastúpi Serena Williamsová proti ďalšej nemeckej tenistke Angelique Kerberovej.

Odporúčame:
Kerberová postúpila do finále Wimbledonu, Ostapenkovej dovolila iba päť gemov

Görgesová v doterajších troch vzájomných dueloch nikdy nezískala ani jeden set, ale na začiatku úvodného dejstva wimbledonského semifinále držala krok so skúsenejšou súperku. Tvrdým úderom Williamsovej však odolávala iba do stavu 2:2. Od tohto momentu získala sedemnásobná šampiónka z londýnskej trávy štyri hry v rade a prvý set ovládla jasne 6:2, pričom ho uzavrela pri podaní nemeckej tenistky.

Druhé dejstvo malo podobný priebeh. Julia Görgesová opäť dokázala sekundovať americkej protivníčke iba do štvrtého gemu, keď bolo skóre 2:2. Potom Serena Williamsová úspešne zvládla tri gemy v rade a Nemku so šťastím brejkla, keď jej pomohla páska.

Je to šialené

Za stavu 5:2 sa zdalo byť rozhodnuté, no Görgeosová duel ešte zdramatizovala. Nasadenej 25-ke zobrala podanie a pri vlastnom servise mohla vyrovnať na 5:5. Kľúčový moment však nezvládla a Williamsová vyhrala druhý set pomerom 6:4.

Odporúčame:
Wimbledon (štvrťfinále): Výsledky utorňajších zápasov dvojhry žien

„Je to šialené. Ani neviem, ako sa mám cítiť. Vôbec som to neočakávala po tom, ako som sa vrátila po dlhej pauze. Išla som do zápasu s tým, že nemám čo stratiť, a tak sa cítim uvoľnene a užívam si každý moment. Proti Kerberovej som hrala už dvakrát vo finále grandslamu. Je veľmi dobrá hráčka a obzvlášť na tráve,“ povedala Serena Williamsová v rozhovore krátko po skončení zápasu.

Životný výsledok

Serena Williamsová postúpila už do svojho tridsiateho grandslamového finále v kariére, v anglickej metropole sa jej to podarilo desiaty raz. V predošlých 29 prípadoch dosiahla 23 víťazstiev a na konte má až sedem wimbledonských prvenstiev.

Odporúčame:
Dvojhra žien Wimbledonu je už bez hráčok z Top 10, vo štvrťfinále sú aj Kerberová a Serena

Rovnaký počet nazbierala na Australian Open, šesťkrát ovládla US Open a trikrát Roland Garros. Julia Görgesová dosiahla vo veku 29 rokov životný výsledok na podujatiach „veľkej štvorky“. Pri predchádzajúcich 41 účastiach nikdy neprešla cez štvrté kolo a v Londýne si vytvorila postupom do semifinále kariérne maximum.

Wimbledon – dvojhra žien – semifinále:

štvrtok:

Serena Williamsová (USA-25)Julia Görgesová (Nem.-13) 6:2, 6:4 za 70 minút

Viac k témam: Julia Görgesová, Serena Williamsová, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Serena Williamsová postúpila do desiateho wimbledonského finále v kariére, vyradila Nemku Görgesovú © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *