Home / SLOVENSKO / Ľudia, ktorí by podľa Danka nepodali človeku ani pohár vody, začali na jar zneužívať smrť Kuciaka

Ľudia, ktorí by podľa Danka nepodali človeku ani pohár vody, začali na jar zneužívať smrť Kuciaka

BRATISLAVA 12. júla (WebNoviny.sk) – Predsedovi NR SR Andrejovi Dankovi sa na jar po vražde novinára potvrdila obava, že ľudia, ktorí by človeku nepodali ani pohár vody, začnú osobne zneužívať smrť. Ako povedal Danko vo štvrtok v rozhovore pre agentúru SITA, ak niekto už nie je medzi nami, zaslúži si pokoj a úctu.

„Je dôležité, aby orgány činné v trestnom konaní vyšetrili vraždu. Všetci si želáme, aby vrah zhnil v base. Ale so znepokojením veľmi vnímam snahu o politické zneužitie tejto vraždy, o osobnú propagáciu, ktorá nie je na mieste,“ vyhlásil Danko s tým, že závery o takejto vážnej tragédii sa dajú robiť, keď budeme jasne vedieť, kto, prečo, alebo začo vraždil. „Spoločnosť je popretkávaná množstvom emócií,“ konštatoval.

Odporúčame:
Danko si ako prvý prevzal anticenu Homofób roka a prijal argumenty o predpokladoch homosexuality

Na Slovensku sa ročne stane približne 40 vrážd, čo podľa Danka svojím spôsobom nie je toľko, ako v iných štátoch. „V posledných týždňoch boli demonštrácie vo Francúzsku po zastrelení občana pri dopravnej kontrole. Spoločnosť akúkoľvek vraždu vždy vníma citlivo. Navyše, keď ide o osobu, ktorá pôsobila v médiách. Nie je však nič horšie, ako v emóciách ublížiť niekomu, kto za to nemôže. A ten, kto za to môže, sa niekde v kúte smeje,“ dodal predseda NR SR.

O smrti novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky archeologičky Martiny Kušnírovej sa verejnosť dozvedela v pondelok 26. februára. Písal o prepojení talianskej mafie na slovenské vládne špičky. Jeho smrť viedla k protestom a následne politickej kríze, ktorá vyústila do demisie vlády Roberta Fica, ale aj k odchodu policajného prezidenta Tibora Gašpara.

Viac k témam: Andrej Danko, Ján Kuciak, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Ľudia, ktorí by podľa Danka nepodali človeku ani pohár vody, začali na jar zneužívať smrť Kuciaka © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Koniec anonymity darcov a nové označenie. Mimovládkam chýba transparentnosť, pripravovaný zákon SNS to má napraviť

O novele zákona o neziskových organizáciách poskytujúcich všeobecne prospešné služby sa bude rokovať už na aprílovej schôdzi.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *