Home / SLOVENSKO / Rajtár podáva trestné oznámenie na Mariána K. a Ladislava B., dôvodom sú prevody bytov v Bonaparte

Rajtár podáva trestné oznámenie na Mariána K. a Ladislava B., dôvodom sú prevody bytov v Bonaparte

BRATISLAVA 12. júla (WebNoviny.sk) – Opozičný poslanec Jozef Rajtár (SaS) podáva trestné oznámenie, pre podozrivé prevody bytov v komplexe Bonaparte, ktorých sa mali dopustiť podnikatelia Marián K. a Ladislav B.

Uviedol to vo štvrtok na tlačovej konferencii s tým, že podnikatelia si mali uplatňovať vrátenie dane z pridanej hodnoty, i keď prevádzali byty zo svojich vlastných spoločností.

Nedoplatky a daňové dlžoby

Rajtár tvrdí, že po týchto prevodoch zostali nedoplatky a daňové dlžoby spomínaných spoločností, preto vo štvrtok podá trestné oznámenie priamo na Generálnej prokuratúre SR.

Tiež Rajtár žiada väzobné stíhanie pre podnikateľa Ladislava B., pretože opakovane pácha trestnú činnosť a vyzýva preto orgány činné v trestnom konaní, aby začali vyšetrovanie.

Odporúčame:
Väzobné stíhanie Mariána K. je podľa SaS pre spravodlivosť svetielkom na konci tunela

„Je krokom vpred, že pán Marian K. je dnes väzobne stíhaný. Aj napriek tomu je potrebné, aby sa veci dotiahli dokonca v trestnoprávnej rovine, pretože fakt je taký, ze obchody pokračujú. Dnes podám ďalšie trestné oznámenie na prevody bytov, kde je podozrenie na vyplácanie vratiek DPH. Pán Marian K. a pán Ladislav B. si v komplexe Bonaparte zobrali po dva byty, ktoré následne prechádzali z fyzickej osoby na ich vlastné spoločnosti. Tie sa ich následne zbavili a putovali opäť Mariánovi K. a Ladislavovi B.,“ povedal Rajtár.

Mali použiť podobné spôsoby

„Následne tieto byty skončili opäť v ich rukách samozrejme s tým, že si uplatnili vyplácanie vratiek,“ doplnil.

Rajtár popísal aj spôsob, akým si mali vyťahovať podnikatelia finančné prostriedky zo spomínaných nehnuteľností. „Podvod bol spravený klasicky, byt previedol Ladislav B. na svoju spoločnosť, ktorá sa ho následne zbavila tak, že bola zrušená kúpna zmluva. Medzičasom si firma pravdepodobne uplatnila vratku, ktorá zrejme neputovala naspäť na daňový úrad, ako neoprávnená. Žiadam preto väzobné stíhanie aj pre neho, lebo tento pán opakovane pácha ekonomickú trestnú činnosť,“ povedal Rajtár.

Odporúčame:
Boj proti korupcii dostal riadny kopanec, tvrdí Rajtár po prepustení Mariána K. a Pavla R. na slobodu

Marián K. mal použiť podľa opozičného poslanca iný spôsob. Mal sa dostať naspäť k nehnuteľnostiam tak, že exekuoval vlastnú spoločnosť. „Systém je síce iný, ale vo finále je princíp ten istý. Obaja títo páni chceli získať neoprávnene peniaze na prevodoch bytov.,“ uzavrel Rajtár.

Viac k témam: Jozef Rajtár, kauza Bašternák, komplex Bonaparte, Ladislav Bašternák, Marián Kočner, SaS Sloboda a Solidarita, trestné oznámenie
Zdroj: Webnoviny.sk – Rajtár podáva trestné oznámenie na Mariána K. a Ladislava B., dôvodom sú prevody bytov v Bonaparte © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Piešťany sa zatrasú. Od smiechu

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *