Home / SVET / Foto: Prvé zábery z nemocnice o zachránených chlapcoch z jaskyne v Thajsku

Foto: Prvé zábery z nemocnice o zachránených chlapcoch z jaskyne v Thajsku

LONDÝN 11. júla (WebNoviny.sk) – Na verejnosť sa dostali prvé fotografie chlapcov po dramatickej záchrannej operácii v jaskyni na severe Thajska. Zrnité zábery ukazujú mladých futbalistov, ako sedia na nemocničných lôžkach.

Na ústach majú ochranné rúška a jeden z nich ukazuje znak víťazstva. Fotografie zverejnili v čase, keď thajské námorníctvo sprístupnilo nové video približujúce, ako záchranári pracovali.

Odporúčame:
Chlapci zachránení z jaskyne v Thajsku schudli, ich zdravotný stav je však dobrý

Dvanásť chlapcov vo veku 11 až 17 rokov a ich 25-ročný tréner uviazli v zatopenej jaskyni 23. júna. Našli ich o deväť dní neskôr, ktoré prežili tak, že pili vodu stekajúcu zo stien jaskyne. Do jaskynného komplexu údajne vošli, aby oslávili narodeniny jedného z nich a občerstvenie, ktoré si priniesli, im rovnako pomohlo zvládnuť ťažkú situáciu.

Odporúčame:
Záchranu thajských futbalistov sfilmujú, zobrazí odvahu a hrdinstvo dramatickej akcie

Počas trojdňovej vysoko riskantnej operácie, ktorá sa začala v nedeľu, ich postupne povyvádzali z komplexu von. Chlapci boli v tom čase pod silnými sedatívami, aby sa zabránilo prípadnej panike v tmavých, úzkych, podvodných pasážach. Momentálne sa nachádzajú v nemocnici v meste Čiang Rai, kde im poskytujú zdravotnú i psychologickú starostlivosť. Deti stratili v priemere dva kilogramy, podľa lekárov sú však v dobrej fyzickej kondícii.

Pôvodná správa:
https://www.bbc.com/news/world-asia-44797035

Viac k témam: jaskyňa, nemocnica, Thajsko, záchranári
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Prvé zábery z nemocnice o zachránených chlapcoch z jaskyne v Thajsku © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kyjev vykonáva opatrenia na zaistenie bezpečnosti, predpokladá vstup ruských sabotérov do mesta

Opatrenia schválila Rada obrany Kyjeva.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *