Home / SVET / Polícia obvinila dvoch mužov z výroby a obchodovania s drogami, hrozí im až 20-ročné väzenie

Polícia obvinila dvoch mužov z výroby a obchodovania s drogami, hrozí im až 20-ročné väzenie

BRATISLAVA 11. júla (WebNoviny.sk) – Vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici v súčinnosti s Národnou kriminálnou agentúrou obvinil 26-ročného muža z okresu Žiar nad Hronom a 32-ročného muža z Prievidze z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi v spolupáchateľstve.

Obvinení od začiatku tohto roka až do súčasnosti na území celej Slovenskej republiky a predovšetkým v okresoch Banskobystrického kraja, bez povolenia prechovávali a následne za účelom finančného zisku predávali ďalším odberateľom drogy (kokaín a extázu). Ako agentúru SITA informovala hovorkyňa banskobystrickej polície Mária Faltániová, obchodovali s drogami za desiatky tisíc eur.

Odporúčame:
Bardejovčan nafúkal a polícia ho zadržala, za volant si však sadol jeho opitý spolujazdec

Obidvoch podozrivých mužov v utorok 10. júla zadržali priamo pri predaji drog v okrese Zvolen. Polícia na mieste zaistila väčšie množstvo neznámych látok, ktoré boli zaslané na expertízne skúmanie na Kriminalistický a expertízny ústav PZ. Predbežným skúmaním zistili, že ide o viac ako kilogram kokaínu a takmer 2 000 tabliet extázy.

Po vykonaní procesných úkonov vyšetrovateľ obvinených umiestnil do policajnej cely a spracoval podnet na návrh na ich vzatie do väzby. Za takýto závažný zločin hrozí trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov, uvádza sa v tlačovej správe.

Viac k témam: drogy, krimi, Polícia SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Polícia obvinila dvoch mužov z výroby a obchodovania s drogami, hrozí im až 20-ročné väzenie © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zelenskyj podpísal zákon o zlepšení mobilizácie, nová legislatíva znižuje vek z 27 na 25 rokov

Ukrajinskí občania s trvalým pobytom v zahraničí musia byť registrovaní na ukrajinskej vojenskej správe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *