Home / šport / Tenis / Federer nezíska rekordný deviaty titul na Wimbledone, vo štvrťfinále podľahol Andersonovi

Federer nezíska rekordný deviaty titul na Wimbledone, vo štvrťfinále podľahol Andersonovi

LONDÝN 11. júla (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer už nie je v hre o rekordný deviaty titul z Wimbledonu.

V stredajšom štvrťfinálovom súboji najvyššie nasadený hráč a zároveň obhajca vlaňajšieho triumfu Federer nečakane prehral s turnajovou osmičkou Juhoafričanom Kevinom Andersonom 6:2, 7:6 (5), 5:7, 4:6. 11:13. Federer mal prvý mečbal v deviatom geme tretieho setu a vtedy to vyzeralo na jeho hladké víťazstvo 3:0.

Napokon však obaja hráči strávili na kurte dvorca číslo 1 až 4:14 h a nezlomný Anderson za stavu 12:11 v piatom sete premenil pri svojom podaní prvý mečbal. Dôležité bolo, že predtým za stavu 11:11 Anderson po štvrtý raz a rozhodujúco vzal Federerovi podanie.

Najväčšia tenisová spomienka

Federer nevylepšil svoj wimbledonský semifinálový rekord a nedočkal sa trinástej účasti v najlepšej štvorke na londýnskej tráve. Už vlani utvoril v tomto smere rekord tzv. open éry, keďže historicky druhý najúspešnejší tenista – Američan Jimmy Connors sa dostal „iba“ na 11 semifinálových účastí vo dvojhre v All Engand Lawn Tennis and Croquet Clube.

Odporúčame:
Wimbledon (štvrťfinále): Výsledky stredajších zápasov dvojhry mužov

„Zaostával som 0:2 na sety, ale snažil som sa na to nemyslieť a hrať stále na maximum. Zdolať Federera vo Wimbledone? Bude to určite pre mňa jedna z najväčších tenisových spomienok. Stále som sa snažil veriť, že to môže byť dnes môj deň a zápas. Neklesal som na duchu. V prvom sete to nebolo ono, ale potom išla moja hra hore a keďže som sa psychicky udržal na výške, dotiahol som to do víťazného konca. Som šťastný, ale teraz budem musieť rýchlo zregenerovať a pripraviť sa na ďalší zápas,“ uviedol Kevin Anderson v prvom rozhovore pre Wimbledon TV.

Šnúra jedenýástich víťazstiev

Tridsaťdvaročný víťaz zahral 28 es a mal úspešnosť 76% po tom, čo trafil prvé podanie do kurtu. Na víťazné údery to bolo 65:61 pre Andersona, Vyše dvojmetrový Juhoafričan si utvoril miestne maximum, doteraz bol vo Wimbledone najďalej trikrát v osemfinále (2014, 2015, 2017).

Federer pred zápasom ťahal na slávnom a obľúbenom turnaji sériu jedenástich víťazných zápasov, počet získaných setov bez prerušenia ukončil na čísle 34. V tomto smere napokon neprekonal vlastný rekord z rokov 2005 a 2006, keď uhral rovnako 34 setov bez toho, aby mu súperi vzali čo len jeden. Súperom Andersona v semifinále bude víťaz súboja Milos Raonic (Kan.-13) – John Isner (USA-9).

Wimbledon – dvojhra mužov – štvrťfinále

Kevin Anderson (JAR-8) – Roger Federer (Švaj.-1) 2:6, 6:7 (5), 7:5, 6:4, 13:11 za 254 minút

Viac k témam: Kevin Anderson, Roger Federer, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer nezíska rekordný deviaty titul na Wimbledone, vo štvrťfinále podľahol Andersonovi © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *