Home / šport / Tenis / Novak Djokovič stratil set, ale po troch rokoch si zahrá semifinále Wimbledonu

Novak Djokovič stratil set, ale po troch rokoch si zahrá semifinále Wimbledonu

LONDÝN 11. júla (WebNoviny.sk) – Srbský tenista Novak Djokovič postúpil po troch rokoch do semifinále Wimbledonu. Trojnásobný miestny víťaz z rokov 2011, 2014 a 2015 si v stredajšom štvrťfinálovom stretnutí poradil s Japoncom Kei Nišikorim za 155 minút 6:3, 3:6, 6:2, 6:2.

Tridsaťjedenročný Djokovič zvíťazil už vo 14. vzájomnom stretnutí, Nišikori uspel nad Srbom iba v dvoch prípadoch. Tento rok sa seba narazili na antukových turnajoch v Madride a Ríme, v oboch zápasoch triumfoval Djokovič. Na trávnatom povrchu súperili prvýkrát.

Odporúčame:
Wimbledon (štvrťfinále): Výsledky stredajších zápasov dvojhry mužov

Djokovič sa postupom do 32. grandslamového semifinále v kariére osamostatnil na druhej priečke v tejto štatistike pred Američanom Jimmym Connorsom (31), pred ním je už iba Švajčiar Roger Federer (44). Zároveň sa 63. víťazstvom vo Wimbledone vyrovnal americkému tenistovi Petovi Samprasovi v počte výhier na trávnatom grandslame.

Dvadsaťosemročný Nišikori si nepripísal premiérovú účasť vo wimbledonskom semifinále a nestal sa prvým Japoncom od roku 1933 (vtedy sa to podarilo Jirovi Satohovi), ktorý sa na tom to podujatí dostal medzi kvarteto najlepších. V súboji o postup do finále Djokoviča čaká lepší z dvojice Juan Martín Del Potro (Arg.-5) – Rafael Nadal (Šp.-2).

Wimbledon – dvojhra mužov – štvrťfinále

Novak Djokovič (Srb.-12) – Kei Nišikori (Jap.-24) 6:3, 3:6, 6:2, 6:2

Viac k témam: Kei Nišikori, Novak Djokovič, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Novak Djokovič stratil set, ale po troch rokoch si zahrá semifinále Wimbledonu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *