Home / KULTÚRA / Film a TV / Video: Zverejnili prvý trailer drámy Pivnica

Video: Zverejnili prvý trailer drámy Pivnica

BRATISLAVA 11. júla (WebNoviny.sk) – Tvorcovia filmu Pivnica, ktorý sa dostane do slovenských kín 27. septembra, zverejnili prvý trailer.

Dráma s prvkami krimitrileru je príbehom manželov Milana a Táne, ktorých vzťah je v troskách, a spája ich už len jediná dcéra Lenka. Keď sa však šestnásťročné dievča nevráti z párty, ich život sa obráti hore nohami.

Oboch rodičov pohltí bezmocnosť, strach a pocit viny. Nikto im nevie pomôcť – kamaráti, spolužiaci ani susedia, a Milan už neverí ani policajnému pátraniu, ktoré nikam nevedie. Rozhodne sa preto odhaliť pravdu sám.

Za Pivnicou stojí medzinárodný tvorivý tím a herecké obsadenie na čele s Francúzom Jean-Marcom Barrom, ktorý je známy najmä z drámy Magická hlbočina (1988) Luca Bessona. V ďalších úlohách sa predstavia napríklad ruská herečka Oľga Simonova, slovenský herec Milan Ondrík či rapper Dalyb. Režisérom je ruský tvorca Igor Vološin, ktorý zaujal publikum titulmi Ja (2009) a Beduín (2011). O scenár sa postaral slovenský spisovateľ Richard Pupala. Hlavným kameramanom filmu je Martin Žiaran a producentkou Lívia Filusová s jej spoločnosťou Furia Film.

Film Pivnica vznikal v medzinárodnej spolupráci za finančnej podpory fondu Eurimages, Audiovizuálneho fondu, Státního fondu kinematografie, Ministerstva kultúry Ruskej federácie a RTVS.

Informácie agentúre SITA poskytol PR manažér spoločnosti Itafilm Marián Tesák.

Viac k témam: filmy, Pivnica
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Zverejnili prvý trailer drámy Pivnica © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Zomrel režisér humoristických programov Stanislav Gurka, smúti za ním aj Rasťo Piško

Podľa scenára Stanislava Gurku vzniklo viacero filmov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *