Home / SVET / Muž z Amesbury otrávený novičokom nadobudol vedomie, podľa nemocnice je na tom stále veľmi zle

Muž z Amesbury otrávený novičokom nadobudol vedomie, podľa nemocnice je na tom stále veľmi zle

LONDÝN 10. júla (WebNoviny.sk) – Charlie Rowley, ktorý sa otrávil nervovoparalytickou látkou novičok v anglickom meste Amesbury, nadobudol vedomie, keď sa jeho stav „málo, ale podstatne zlepšil“. Oznámila to v utorok nemocnica v Salisbury.

V stanovisku však uviedla, že 45-ročný muž je na tom „stále veľmi zle“. Rowley, ktorý je v nemocnici od 30. júna, ostáva podľa údajov lekárov vo vážnom, ale stabilizovanom stave.„Hoci sú to dobré správy, stále nie sme z najhoršieho vonku,“ komentovali prvé pokroky predstavitelia nemocnice.

Odporúčame:
Aktualizované: Zomrela Britka otrávená novičokom, ktorý bol vraj použitý aj v útoku na Skripaľa

Rowley a jeho partnerka Dawn Sturgessová sa otrávili novičokom pri manipulácii s neznámym kontaminovaným predmetom. Štyridsaťštyriročná Sturgessová v nedeľu na následky otravy zomrela.

Predpokladá sa, že dvojica narazila na stopy po novičoku, ktorý bol použitý aj v prípade bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry Julije. Polícia však stále nevie určiť, či prípad dvojice z Amesbury so Skripaľovcami súvisí.

Pôvodný článok:
https://www.bbc.com/news/uk-44779499

Viac k témam: novičok, Sergej Skripaľ, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk – Muž z Amesbury otrávený novičokom nadobudol vedomie, podľa nemocnice je na tom stále veľmi zle © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Iránsky konzulát v Paríži obkľúčila polícia, zadržala podozrivého muža s výbušninou (video)

K incidentu došlo v čase zvýšeného napätia na Blízkom východe.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *