Home / EKONOMIKA / Francúzi a Španieli chcú vytvoriť podnik v logistike, musí to však schváliť Európska komisia

Francúzi a Španieli chcú vytvoriť podnik v logistike, musí to však schváliť Európska komisia

BRATISLAVA 10. júla (WebNoviny.sk) – Francúzska skupina GEFCO a španielska spoločnosť BERGÉ sa dohodli, že spoja svoje sily a vytvoria spolu firmu na španielskom trhu logistiky.

Novú spoločnosť v paritnom vlastníctve, BERGÉ GEFCO, budú tvoriť divízie logistiky hotových vozidiel oboch firiem v Španiesku – GEFCO Spain FVL a BERGÉ Automotive Logistics. Ako v utorok informovali spoločnosti, prevádzka spoločného podniku je podmienená schválením Európskou komisiou.

Komplexná logistika hotových vozidiel

Nová spoločnosť so 650 zamestnancami zabezpečí komplexnú logistiku hotových vozidiel s kapacitou prepravy 1,4 milióna vozidiel ročne prostredníctvom vyše sedemsto nákladných vozidiel a sto železničných vozňov. K dispozícii bude mať skladovú plochu 3,4 mil. štvorcových metrov v areáloch a prístavoch.

Odporúčame:
EY Svetovým podnikateľom roka 2018 sa stal brazílsky developer Rubens Menin zo spoločnosti MRV Engenharia

V rámci svojich desiatich logistických centier v Španielsku poskytne rôzne doplnkové služby v dielňach na ploche 40 tis. štvorcových metrov, zastúpenie má v 26 prístavoch Španielska.

Spoločnosť s centrálou v Ciempozuelos v okolí Madridu zameria svoju činnosť na španielsky trh a zároveň pomôže obom partnerom rozvíjať svoje medzinárodné siete aj na iných trhoch. Trh hotových vozidiel v Španielsku je jedným z najväčších na svete, ročne sa ich tu vyrobí vyše tri milióny, z čoho na export ide 2,4 milióna.

Vedúce postavenie v Španielsku

Predseda správnej rady spoločnosti GEFCO S. A. Luc Nadal povedal, že partnerstvo so spoločnosťou BERGÉ umožní ponúkať rozšírenú škálu služieb. „Nová spoločnosť bude v dobrej pozícii, aby mohla predvídať neustále sa vyvíjajúce potreby automobilového segmentu a tešíme sa, že spojíme naše zdroje pri podpore inovácií,“ uviedol Nadal.

Prezident spoločnosti BERGÉ y COMPA?ÍA Jaime Gorbe?a sa vyjadril, že záväzok spolupracovať s GEFCO rozhodne posilní ich vedúce postavenie v oblasti automobilovej logistiky v Španielsku. „Sme presvedčení, že spojenie našich znalostí a skúseností v tomto segmente zlepší našu ponuku služieb a podporí rast obchodu,“ dodal Gorbe?a.

Odporúčame:
Zamestnávatelia a štátne plynárne nechcú reguláciu cien plynu pre bohaté domácnosti a malé firmy

Skupina GEFCO je európskym lídrom v automobilovej logistike a jedným z najväčších globálnych partnerov v riešeniach multimodálneho dodávateľského reťazca. Je prítomná v 47 krajinách, vrátane Slovenska, zahŕňa vyše tristo destinácií v súčasnej sieti a má 13-tisíc zamestnancov na celom svete. Skupina dosiahla v roku 2017 obrat vo výške 4,4 mld. eur.

Spoločnosť BERGÉ je popredný operátor multimodálnej logistiky v Španielsku, má rozsiahlu štruktúru zameranú na ucelenú logistiku, prístavné prevádzky, logistiku s pridanou hodnotou a outsourcing procesov a prepravy. Je súčasťou spoločnosti BERGÉ y COMPA?ÍA, ktorá bola založená v Bilbau v roku 1870 a pôsobí v sektoroch námornej dopravy, distribúcie vozidiel a logistiky v deviatich krajinách s približne 4 500 zamestnancami.

Viac k témam: francúzska skupina GEFCO, španielska spoločnosť BERGÉ, Španielsko
Zdroj: Webnoviny.sk – Francúzi a Španieli chcú vytvoriť podnik v logistike, musí to však schváliť Európska komisia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Fico po rokovaní na ministerstve investícií skritizoval predchádzajúce vlády a pripomenul dôležitosť európskych zdrojov (video)

Slovensko ako členský štát Európskej únie podľa neho môže čerpať významné finančné objemy z európskych fondov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *