Home / šport / Ostatné športy / Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers

Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers

LOS ANGELES 10. júla (WebNoviny.sk) – Americký basketbalista LeBron James je už oficiálne hráčom účastníka zámorskej NBA Los Angeles Lakers.

Zástupcovia hviezdneho LeBrona z agentúry Klutch Sports Group v pondelok na sociálnej sieti Twitter zverejnili fotku Jamesa s generálnym manažérom Lakers Robom Pelinkom, pričom v popise sa uvádza, že LeBron oficiálne podpísal kontrakt s Lakers. O prestupe štvornásobného najužitočnejšieho hráča (MVP) zámorskej profiligy sa hovorilo už dlhšie, oficiálne to však potvrdil až „tweet“ Klutch Sports Group.

Hráči Lakers nadšení z nového spoluhráča

Rodák z Ohia sa s novým zamestnávateľom dohodol na 4-ročnej spolupráci, kontrakt mu vynesie 154 miliónov dolárov. „Miluje súťaženie a je to úžasný líder, ktorého zaujímajú víťazstvá a vždy sa uisťuje, že aj jeho spoluhráči sú úspešní. Hráči Lakers sú nadšení z nového spoluhráča, ktorý si zahral v deviatich finále NBA. Pre Lakers je to obrovský krok smerom k play-off a finále,“ uviedol prezident basketbalových operácií losangelského tímu, legendárny Magic Johnson.

Toto je pre Lakers historický moment, nemôžme sa cítiť viac poctení a vďační. Keď sa LeBron James, mnohonásobný MVP a šampión NBA, rozhodne posilniť Lakers, je to pre nás veľké ocenenie toho, čo tu budujeme,“ doplnil GM Pelinka. Ten sa spolu s Jamesom snaží z Lakers vybudovať „supertím“, príchod hviezdneho Paula Georgea však nevyšiel a Kawhi Leonard naďalej zostáva hráčom San Antonia Spurs. Lakers však podpísali voľných hráčov Rajona Ronda, Lancea Stephensona, JaVala McGheeho a v tíme majú talentovaných mladíkov Brandona Ingrama, Kylea Kuzmu či Josha Harta.

Štvornásobný najužitočnejší hráč súťaže

LeBron sa dovedna 3-krát sa stal šampiónom NBA (2012, 2013, 2016), v štyroch prípadoch ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča súťaže. Na konte má aj tri olympijské medaily – dve zlaté (2008, 2012) a jednu bronzovú (2004). K novému angažmánu mu gratulovali napríklad niekdajšia hviezda Lakers Kobe Bryant či švédsky futbalista Zlatan Ibrahimovič, ktorý pôsobí v LA Galaxy.

Viac k témam: LeBron James, Los Angeles Lakers, NBA
Zdroj: Webnoviny.sk – Prestupová bomba v NBA, LeBron James sa stal oficiálne hráčom Los Angeles Lakers © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *