Home / šport / Tenis / Federer, Nadal aj Djokovič hladko postúpili do štvrťfinále Wimbledonu

Federer, Nadal aj Djokovič hladko postúpili do štvrťfinále Wimbledonu

LONDÝN 9. júla (WebNoviny.sk) – Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal prvým štvrťfinalistom mužskej dvojhry na treťom grandslamovom turnaji sezóny vo Wimbledone (2. – 15. júla, celková dotácia 34 miliónov libier, tráva). V osemfinálovom súboji zdolal v troch setoch 22. nasadeného Francúza Adriana Mannarina 6:0, 7:5, 6:4.

Federerov 11. londýnsky triumf za sebou

Tridsaťšesťročný rodák z Bazileja vstúpil do zápasu vo veľkom štýle. V prvom sete povolil súperovi získať iba päť loptičiek a logickým vyústením tohto priebehu bol výsledok 6:0. V druhom dejstve sa však hra vyrovnala a na brejk čakali diváci až do jedenásteho gemu.

Odporúčame:
Wimbledon (4. kolo – osemfinále): Výsledky pondelňajších zápasov dvojhry mužov

Federer vtedy zobral Mannarinovi servis a triumfoval 7:5. Samotný Švajčiar označil tento moment ako rozhodujúci. „Ak by Adrian vyhral druhý set, zápas sa mohol vyvíjať odlišne. Vedel som, že bude lepší ako v úvode duelu, čo aj ukázal,“ povedal osemnásobný wimbledonský šampión pre BBC Sport.

Odporúčame:
Wimbledon (4. kolo – osemfinále): Výsledky pondelňajších zápasov dvojhry žien

Tretí set ponúkol opäť vyrovnaný tenis, no v dôležitých momentoch mal presnejšiu ruku aktuálne druhý muž svetového rebríčka.

Federer najskôr v ôsmej hre pri vlastnom servise odvrátil tri brejkbaly, následne zobral súperovi podanie a záverečné dejstvo získal pre seba pomerom 6:4. Vďaka tomu dosiahol už jedenáste víťazstvo bez straty setu na wimbledonskej tráve za sebou. Túto sériu ťahá od semifinálovej prehry s Kanaďanom Milosom Raonicom v roku 2016.

Isner prvýkrát do štvrťfinále Wimbledonu

Nasadená jednotka sa vo štvrťfinále stretne s Kevinom Andersonom. Juhoafričan potvrdil pozíciu osmičky turnaja a vďaka trom úspešným tajbrejkom postúpil cez Gaela Monfilsa z Francúzska (3:1 na sety) prvýkrát do tejto fázy vo Wimbledone.

Súboj dvoch hráčov s kvalitným podaním čaká na Johna Isnera a Milosa Raonica. Deviaty nasadený Isner v troch setoch, z toho dvoch tajbrejkoch, pokoril Gréka Stefanosa Tsitsipasa a postúpil prvýkrát do wimbledonského štvrťfinále. Finalista spred dvoch rokov Raonic, trinástka „pavúka“, ukončil úspešné ťaženie amerického prekvapenia turnaja, keď Mackenzieho McDonalda zdolal v štyroch setoch.

Prvýkrát v kariére si osmičku najlepších singlistov na londýnskej tráve zahrá aj Kei Nišikori, japonská dvadsaťštvorka vyradila lotyšského tenistu Ernestsa Gulbisa aj vďaka zvládnutiu dvoch tajbrejkov 3:1 na sety.

Jeho nasledujúcim protivníkom bude niekdajšia srbská svetová jednotka Novak Djokovič, ktorý nedal šancu ruskému reprezentantovi Karenovi Chačanovovi (3:0). Bez straty setu pokračuje aj španielsky spolufavorit Rafael Nadal, ktorý v osemfinále zastavil Čecha Jiřího Veselého. Ten si zopakoval účasť medzi šestnástkou spred dvoch rokov.

Viac k témam: John Isner, Juan Martín Del Potro, Kei Nišikori, Kevin Anderson, Milos Raonic, Novak Djokovič, Rafael Nadal, Roger Federer, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Federer, Nadal aj Djokovič hladko postúpili do štvrťfinále Wimbledonu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *