Home / šport / Tenis / Do najlepšej osmičky Wimbledonu sa dostali aj Kerberová a Görgesová, svoj debut zažije Giorgiová

Do najlepšej osmičky Wimbledonu sa dostali aj Kerberová a Görgesová, svoj debut zažije Giorgiová

LONDÝN 9. júla (WebNoviny.sk) – Nemecké tenistky Angelique Kerberová a Julia Görgesová sú ďalšími postupujúcimi do štvrťfinále ženskej dvojhry vo Wimbledone.

Dvadsaťdeväťročná Görgesová postúpila cez Chorvátku Donnu Vekičovú prvýkrát v kariére do grandslamového štvrťfinále, v ňom sa stretne s Holanďankou Kiki Bertensovou.

Ostapenková vs Cibulková

Tridsaťročná Kerberová zdolala Švajčiarku Belindu Bencicovú a súboji o postup do semifinále ju čaká víťazka duelu Alison van Uytvancková (Belg.) – Daria Kasatkinová (Rus.-14). Kerberová sa na všetkých doterajších grandslamoch v tomto roku dostala minimálne medzi najlepšiu osmičku.

Odporúčame:
Fantastická Cibulková si zahrá štvrťfinále Wimbledonu, Chsieh Su-wej si iba raz udržala podanie

Do štvrťfinále tenisového Wimbledonu postúpil aj dvanástka turnaja Lotyška Jelena Ostapenková po víťazstve 7:6 (4), 6:0 nad Alexandrou Sasnovičovou z Bieloruska. Dvadsaťjedenročná Lotyška tak vyrovnala svoje wimbledonské maximum z vlaňajška.

V súboji o postup do semifinále narazí na nenasadenú Slovenku Dominiku Cibulkovú, ktorá si v osemfinále poradila hladko 6:4, 6:1 s Taiwančankou Chsieh Su-wej. Slovenská tenistka triumfovala v oboch doterajších vzájomných stretnutiach nad lotyšskou tenistkou.

Debut pre Giorgiovú

Štvrťfinálovú zostavu doplnila aj Talianka Camila Giorgiová po triumfe 6:3, 6:4 nad Ruskou Jekaterinou Makarovovou. Pre 26-ročnú Talianku pôjde o štvrťfinálový debut na grandslamovom turnaji.

So súťažou sa rozlúčila aj posledná z najlepšej desiatky nasadených tenistiek v ženskom „pavúku“. Nad sily sedmičky turnaja Češky Karolíny Plíškovej bola nasadená dvadsiatka Holanďanka Kiki Bertensová, ktorej podľahla 3:6, 6:7 (1).

Viac k témam: Angelique Kerberová, Camila Giorgiová, Dominika Cibulková, Julia Görgesová, Kiki Bertensová, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Do najlepšej osmičky Wimbledonu sa dostali aj Kerberová a Görgesová, svoj debut zažije Giorgiová © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na vrchole tenisových rebríčkov nie je nič nové, jednotkami zostali Djokovič a Swiateková

Slovenskou mužskou singlovou jednotkou je naďalej Lukáš Klein, ktorý sa posunul zo 128. na 116. pozíciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *