Home / šport / Cyklistika / Tour de France 2018 (2. etapa): Medzi favoritov na triumf patrí aj Peter Sagan

Tour de France 2018 (2. etapa): Medzi favoritov na triumf patrí aj Peter Sagan

MOUILLERON-SAINT-GERMAIN 8. júla (WebNoviny.sk) – Druhá etapa 105. ročníka cyklistických pretekov Tour de France tiež povedie cez department Vendée a rovnako ako úvodná bude niesť prívlastok rovinatá.

Trasa sa už nebude vinúť popri pobreží, ale zamieri do vnútrozemia, takže cyklisti nebudú musieť prinajmenšom bojovať s nepríjemným oceánskym vetrom. Trápiť ich bude skôr teplé počasie.

Cyklistov čaká jedno stúpanie

Štart etapy je situovaný do mestečka Mouilleron-Saint-Germain, ktoré v roku 2016 vzniklo združením dvoch miest – Mouilleron-en-Pareds a Saint-Germain-l’Aiguiller. Prvé menované mestečko je rodiskom Georgesa Clemenceaua, francúzskeho politika, ktorý bol lídrom vlády počas prvej svetovej vojny.

Nedeľňajšia etapa má dĺžku 182,5 km, finišovať sa bude v La Roche-sur-Yon. Na trase bude cyklistov čakať jedno stúpanie najnižšej štvrtej kategórie, nemalo by však nijako ovplyvniť priebeh pretekov. Vrchol Côte de Pouzauges s dĺžkou 1 km a priemerným sklonom 3,9 % sa nachádza už na 28. kilometri.

Šprintérska prémia v Beaulieu-sous-la-Roche príde na rad 51 km pred cieľom a o bonusové sekundy sa jazdci pobijú v Saint-Florent-des-Bois 14 km pred páskou.

Pozičná jazda bude kľúčom k úspechu

Medzi favoritmi na víťazstvo nechýba slovenský trojnásobný majster sveta Peter Sagan. Líder tímu Bora-Hansgrohe v sobotňajšom úvode skončil druhý za Kolumbijčanom Fernandom Gaviriom (Quick-Step Floors), ktorý dokázal vyhrať etapu hneď pri svojej premiére.

To sa naposledy predtým podarilo Švajčiarovi Fabianovi Cancellarovi v roku 2004. Pred viac ako kilometrovou rovinkou do cieľa však budú musieť cyklisti zdolať tri prudké pravotočivé zákruty a tiež tri kruhové objazdy, takže pozičná jazda bude kľúčom k úspechu.

Odporúčame:
Video: Peter Sagan začal 105. ročník Tour de France skvelým druhým miestom (aktualizované)

„Druhý súťažný deň vo Vendée bude najmä aj o spoznávaní histórie tohto regiónu in Mouilleron-Saint-Germain. Samozrejme, rovnako ako deň predtým, by mal kvety pre víťaza v La Roche-sur-Yon dostať šprintér. Ale jeden nikdy nevie…,“ vyslovil očakávanú prognózu riaditeľ pretekov Christian Prudhomme.

Druhá etapa TdF začala o 13.10 h, víťaz sa očakáva v cieli približne pred pol šiestou podvečer.

Viac o téme Tour de France 2018

Všeobecné informácie
Program, profily etáp, výsledky
Poradie – žltý dres
Poradie – zelený dres
Poradie – bodkovaný dres
Poradie – biely dres

Viac k témam: cyklistika, Peter Sagan
Zdroj: Webnoviny.sk – Tour de France 2018 (2. etapa): Medzi favoritov na triumf patrí aj Peter Sagan © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Peter Sagan musí v Taliansku podstúpiť na operáciu, trápia ho problémy so srdcom

Operácia môže nabúrať Saganove plány počas Olympijských hier v Paríži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *