Home / KULTÚRA / Foto: Na festivale Pohoda si uctili zavraždeného Kuciaka aj zosnulých hudobníkov Vargu a Freša

Foto: Na festivale Pohoda si uctili zavraždeného Kuciaka aj zosnulých hudobníkov Vargu a Freša

TRENČÍN 7. júla (WebNoviny.sk) – Už 22. ročník multižánrového festivalu Pohoda sa dostal do posledného plnohodnotného dňa, ktorý odštartovali po piatej hodine rannej Vítaním slnka na hlavnom stagei. Dopoludnie patrilo diskusiám, workshopom či literatúre.

Debata s Kuciakom a Kušnírovou

V Europa stagei, ktorý má podobu šapitó, boli na programe napríklad debata s tvorcami divadla Přes ploty a s Fedorom Gálom či so Zlaticou Kušnírovou a Jozefom Kuciakom, otcom zavraždeného novinára a matkou jeho snúbenice. Zosnulú dvojicu si uctili na festivale aj počas hudobného programu či vizuálnou formou.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Festival Pohoda 2018

V Mazagrande stage diskutovali odborníci o showcaseových festivaloch, a to aj pri príležitosti pre slovenských a českých interpretov, ktorí budú mať možnosť predstaviť sa počas budúceho ročníka najprestížnejšieho európskeho showcaseového festivalu Eurosonic Noorderslag (ESNS).

Popoludňajší program na hlavnom stagei otvorila o 13:00 Československá filharmónia, ktorá zahrala pri príležitosti stého výročia vzniku Československa.

Členovia Collegium Musicum

Počas koncertu sa k nim pripojili aj členovia kapely Collegium Musicum a spoločne si spomenuli aj na zosnulé ústredné osobnosti formácie Mariána Vargu a Fedora Freša.

Odporúčame:
Foto: Festival Pohoda v piatok ovládli džez-popový hudobník Jamie Cullum a speváčka St. Vincent

Z pódia bolo počuť aj slovenskú a českú hymnu. O 14:00 sa publikum presunulo pod Orange stage, kde si zatancovalo na piesne slovenskej kapely Medial Banana. Následne zábava pokračovala vďaka ďalšej obľúbenej slovenskej formácii Puding pani Elvisovej, ktorá vystúpila na hlavnom pódiu.

Po piatkových prehánkach sa počasie zlepšilo a Pohodu čaká prevažne slnečný deň bez dažďa, s teplotou približne 28 stupňov Celzia.

Viac k témam: Collegium Musicum, hudba, Ján Kuciak, Pohoda
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Na festivale Pohoda si uctili zavraždeného Kuciaka aj zosnulých hudobníkov Vargu a Freša © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Kapela P.O.D na Slovensku ešte nebola, festival Topfest to zmení

Počas svojej kariéry P.O.D vydali 7 albumov a predali viac ako 12 miliónov albumov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *