Home / SVET / Juhozápad Japonska trápia prívalové dažde a zosuvy pôdy, počet obetí aj nezvestných stúpa

Juhozápad Japonska trápia prívalové dažde a zosuvy pôdy, počet obetí aj nezvestných stúpa

TOKIO 6. júla (WebNoviny.sk) – Prívalové dažde a zosuvy pôdy, ktoré v posledných dňoch trápia juhozápad Japonska, si vyžiadali už 15 obetí. Ďalších päťdesiat ľudí je stále nezvestných, informuje japonská tlačová agentúra Kjódo. Najviac postihnuté sú prefektúry Hirošima, Okajama a Jamaguči.

V mnohých oblastiach záplavy a zosuvy pôdy zablokovali cesty, takže obyvatelia majú problém uposlúchnuť príkazy miestnych úradov, ktoré ich vyzývajú na evakuáciu do bezpečnejších oblastí.

Odporúčame:
Foto: Povodne a zosuvy pôdy po prudkých dažďoch si vyžiadali niekoľko obetí a nezvestných ľudí

Príčiny úmrtí spojených so záplavami a zosuvmi pôdy sú rôzne, z prefektúry Okajama hlásia úmrtie muža, ktorého pochovala zosunutá pôda, pri meste Hirošima našli mŕtvolu dieťaťa v zaplavenej oblasti a na inom mieste prefektúry Hirošima prišiel o život muž pri požiari, ktorý bol tiež spôsobený zosuvom pôdy.

V prefektúre Kjóto nariadili úrady okamžitú evakuáciu 250 ľudí z najviac postihnutých oblastí a zameriavajú sa na preventívne opatrenia na vodných priehradách, ktoré by sa mohli pri pretrvávajúcej nepriazni počasia pretrhnúť.

Viac k témam: nezvestní, prívalové dažde, zosuv pôdy
Zdroj: Webnoviny.sk – Juhozápad Japonska trápia prívalové dažde a zosuvy pôdy, počet obetí aj nezvestných stúpa © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Rusmi dosadená administratíva Krymu nezorganizuje na Deň víťazstva tradičnú vojenskú prehliadku

Deviateho mája v Rusku oslavujú víťazstvo Sovietskeho zväzu nad nacistickým Nemeckom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *