Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým a stredným firmám v Prešove. Za ním sa umiestnili Košice, Žilina, Trnava a Bratislava.

Štúdia Svetovej banky porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku. Slovensko je na základe štúdie krajinou s druhými najmenšími regionálnymi rozdielmi zo sledovaných štyroch štátov. Informoval o tom v piatok Odbor komunikácie Ministerstva hospodárstva SR.

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. Ministerstvo hospodárstva k štúdii uviedlo, že pripravuje ďalší balíček, ktorý zlepší podnikanie a odstráni zbytočnú byrokraciu.

Odporúčame:
Historický dlh na vyraďovanie jadrových elektrární by nemali riešiť odberatelia, tvrdí Klub 500

„Intenzívne pracujeme na razantnom zlepšení podmienok pre podnikanie, redukcii zbytočných povolení a potvrdení, či kontrol. Rozdielne výsledky prístupu v regiónoch poukazujú na to, že pre hlavné mesto existuje veľký priestor pre zlepšenie procesov. Mali by byť efektívnejšie a transparentnejšie, s vyššou mierou elektronizácie,“ zdôraznil minister hospodárstva SR Peter Žiga.

Štúdia Doing Business v Európskej únii 2018: Chorvátsko, Česká republika, Portugalsko a Slovensko porovnávala vybrané mestá v piatich indikátoroch: Začatie podnikania, Získavanie stavebných povolení, Prístup k elektrickej energii, Registrácia majetku a Vymáhateľnosť zmlúv. Cieľom výskumu bolo poskytnúť odporúčania na základe príkladov dobrej praxe z regiónov, ktoré by sa mohli uplatniť aj na celoštátnej úrovni.

Viac k témam: firma, podnikanie, Prešov, Svetová banka
Zdroj: Webnoviny.sk – Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Strana SaS predstavila vlastné riešenia na zníženie počtu exekúcií, s vládnym návrhom nesúhlasí

Celoplošná exekučná amnestia podľa strany SaS nahráva nezodpovedným ľuďom a podvodníkom BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Strana Sloboda a Solidarita (SaS) v piatok predstavila osem bodov svojho programu Riešenia SaS na zníženie počtu exekúcií, pretože nesúhlasí s vládnym návrhom na celoplošnú amnestiu exekúcií. Za štandardné systémové riešenie insolventnosti považuje SaS osobný bankrot, ktorý predstavuje individuálne

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *