Home / SVET / Video: Z centra Prahy evakuovali stovky ľudí, hasiči zasahovali pri masívnom úniku plynu

Video: Z centra Prahy evakuovali stovky ľudí, hasiči zasahovali pri masívnom úniku plynu

PRAHA 6. júla (WebNoviny.sk) – Pre únik plynu v centre Prahy hasiči vo štvrtok večer evakuovali päťsto obyvateľov domov na Masnej ulici v Starom Meste. Uzavretá bola tiež nadväzujúca Rybná ulica a v blízkej Revolučnej ulici prerušili premávku električiek a autobusov.

Po zhruba troch hodinách sa podarilo uzavrieť potrubie a plyn zastaviť. Plyn unikal z výkopu, kde dodávateľská firma vymieňala potrubia, informuje portál iDNES.cz.

Odporúčame:
Hasiči majú pre búrky desiatky výjazdov, odstraňujú popadané stromy a odčerpávajú vodu

O 21:50 polícia uvoľnila pre peších Revolučnú ulicu a jej obyvatelia sa mohli začať vracať domov, uviedli hovorcovia polície a hasičov. Zdravotníci na mieste ošetrili päť ľudí, ktorí sa ľahko nadýchali plynu – matku s dieťaťom a troch zasahujúcich policajtov, povedal hovorca polície Jan Rybanský. Nikoho nemuseli previezť do nemocnice, doplnila hovorkyňa pražskej záchrannej služby Jana Poštová.

Na mieste boli podľa šéfa pražských hasičov Romana Hlinovského zrejme výbušné koncentrácie plynu, v bezprostrednom okolí ale výbuch nehrozil. Na zásahu sa podľa neho zúčastnilo tridsať až štyridsať hasičov.

Viac k témam: hasiči, plyn, Praha
Zdroj: Webnoviny.sk – Video: Z centra Prahy evakuovali stovky ľudí, hasiči zasahovali pri masívnom úniku plynu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajinskí muži vo veku 18 až 60 rokov nebudú môcť dostať pas v zahraničí

Poskytovanie konzulárnych služieb zo strany ukrajinského ministerstva zahraničných vecí sa nemení.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *