Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2018 (štvrťfinále): Brazília – Belgicko (online)

MS vo futbale 2018 (štvrťfinále): Brazília – Belgicko (online)

KAZAŇ 6. júla (WebNoviny.sk) – Naplní Brazília vo štvrťfinálovom zápase XXI. majstrovstiev sveta vo futbale v Rusku (14. júna – 15. júla) proti Belgicku úlohu papierového favorita alebo bude štadión v Kazani, ktorý v osemfinále ponúkol krásny duel Francúzsko – Argentína (4:3), konečnou pre ďalšieho juhoamerického zástupcu?

Odpoveď na túto otázku dá meranie síl medzi „Canarinhos“ a „Diables Rouges“, ktoré sa hrá v piatok v metropole Tatarstanu od 20.00 SELČ. Hlavným rozhodcom zápasu je Srb Milorad Mažič.

MS vo futbale 2018

štvrťfinále

Brazilía – Belgicko

Kazaň

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: Milorad Mažič – Milovan Ristič, Dalibor Djurdjevič (všetci Srb.), videorozhodca:

Zostavy:
Brazilía:
Belgicko: 

Keď sa Brazílčania ostatný raz lúčili so scénou MS vo štvrťfinále, aj vtedy hrali so súperom z Beneluxu. Na šampionáte 2010 v JAR prehrali v tejto fáze s Holanďanmi (1:2).

Proti Belgičanom nastúpili v minulosti na „mundiale“ iba raz. Bolo to na MS 2002 v Kórejskej republike a Japonsku, kde získali dosiaľ posledný piaty titul majstra sveta. Ich osemfinálový triumf nad Belgičanmi (2:0) vtedy zariadili presné zásahy žiarivých hviezd – Rivalda a Ronalda.

Belgičania môžu postupom do semifinále napodobniť svoj najväčší úspech na svetových šampionátoch. Na MS 1986 v Mexiku obsadili 4. miesto.

Belgická údajne „zlatá generácia“ na ostatných dvoch veľkých šampionátoch zakaždým ukončila svoju púť vo štvrťfinále. Na MS 2014 v Brazílii nestačila v tejto fáze na Argentínčanov (0:1), na ME 2016 vo Francúzsku prehrala s Walesanmi (1:3). Stopér Vincent Kompany si uvedomuje, že jeho tím čaká jedno z najdôležitejších stretnutí ostatných rokov.

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2018 (štvrťfinále): Brazília – Belgicko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Tréner Calzona sa vyjadril k povolaniu nového útočníka, Čavrič napokon na zraz neprišiel (video+foto)

Čavriča povolali, aj keď nebolo jasné, či príde alebo nie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *