Home / EKONOMIKA / Brexit ohrozuje investície Jaguaru vo Veľkej Británii, môže to spôsobiť zatváranie závodov

Brexit ohrozuje investície Jaguaru vo Veľkej Británii, môže to spôsobiť zatváranie závodov

LONDÝN 5. júla (WebNoviny.sk) – Automobilka Jaguar Land Rover (JLR) varovala, že „zlá“ dohoda o brexite ohrozí jej investičné plány vo Veľkej Británii v sume 80 mld. libier (GBP) a môže firmu donútiť k zatváraniu závodov.

Najväčší britský výrobca áut uviedol, že ak obchod nebude prebiehať bez prekážok, jeho investície v Británii budú ohrozené, informuje portál bbc.com.

„Zlá dohoda o brexite by pre Jaguar Land Rover znamenala poškodenie zisku o viac ako 1,2 mld. GBP ročne,“ povedal generálny riaditeľ automobilky Ralf Speth.

Odporúčame:
Krajiny Európskej únie by mali byť pripravené na brexit bez dohody, Mayová navrhla rokovanie

„Museli by sme drasticky upraviť naše výdavky. V uplynulých piatich rokoch sme vo Veľkej Británii vynaložili zhruba 50 mld. GBP a v najbližších piatich rokoch plánujeme výdavky 80 mld. GBP. To by mohlo byť ohrozené,“ cituje bbc. com šéfa automobilky.

Jaguar Land Rover buduje závod v Nitre. Britská automobilka na Slovensku preinvestuje 1,4 mld. eur. Očakáva sa, že prvé vozidlá zídu z výrobnej linky na konci roka 2018. V júni automobilka uviedla, že plánuje presunúť od budúceho roka produkciu vozidiel SUV Land Rover Discovery z Birminghamu na Slovensko. Pôvodne spoločnosť JLR tvrdila, že výroba vozidla Discovery bude rozdelená medzi britský závod Solihull a Slovensko.

(1 EUR = 0,88108 GBP)

Viac k témam: brexit, Jaguar Land Rover, Jaguar Land Rover v Nitre
Zdroj: Webnoviny.sk – Brexit ohrozuje investície Jaguaru vo Veľkej Británii, môže to spôsobiť zatváranie závodov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Novela zákonníka práce zavedie povinnosť dodávateľovi služieb vyplatiť mzdu zamestnancovi, ktorému ju nevyplatil zamestnávateľ

Novelu v stredu schvália vláda na svojom výjazdovom rokovaní v Galante.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *