Home / SLOVENSKO / Foto: Po Slovensku jazdí Prezidentský vlak, využívali ho najmä československí prezidenti

Foto: Po Slovensku jazdí Prezidentský vlak, využívali ho najmä československí prezidenti

BRATISLAVA 4. júla (WebNoviny.sk) – Na územie Slovenskej republiky v utorok 3. júla oficiálne pricestoval historický Prezidentský vlak. Prišiel na 1. nástupište bratislavskej hlavnej stanice pred vládny salónik z Česka.

Vlak, ťahaný parným rušňom, je rekonštrukciou dobového Prezidentského vlaku používaného v rokoch 1920 až 1989 československými prezidentmi, v tejto podobe ho ešte nikdy nebolo možné vidieť na trati v Česku ani na Slovensku.

Odporúčame:
Pellegrini navštívil kolísku Československa, vyzdvihol podporu Francúzska pre vznik štátu

Jazdou si Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) pripomenú sté výročie spoločného štátu Slovákov a Čechov – Československej republiky. Agentúru SITA o tom informovala Ivana Popluhárová z Odboru komunikácie ŽSR.

Ako sa uvádza v tlačovej správe, ide o jedinečný projekt, ktorý pripravilo Národní technické muzeum v Prahe v spolupráci s Českými dráhami, so Železnicami Slovenskej republiky, Múzeom dopravy STM a občianskym združením Spolok Výhrevne Vrútky.

Zobraziť fotogalériu k článku:
Historický Prezidentský vlak

Viac k témam: Andrej Kiska, Československo, Prezidentský vlak, ŽSR Železnice Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Po Slovensku jazdí Prezidentský vlak, využívali ho najmä československí prezidenti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *