Home / šport / Tenis / Obhajkyňa titulu v úvodnom kole Wimbledonu nepustila set domácej Broadyovej

Obhajkyňa titulu v úvodnom kole Wimbledonu nepustila set domácej Broadyovej

LONDÝN 2. júla (WebNoviny.sk) – Turnajová trojka a obhajkyňa titulu Španielka Garbine Muguruzová-Blancová nezaváhala na úvod tretieho grandslamového turnaja tenisovej sezóny Wimbledone v Londýne (2. – 15. júla,celková dotácia 34 milióna libier, tráva).

V utorňajšom stretnutí 1. kola dvojhry žien zdolala domácu Naomi Broadyovou 6:2, 7:5. V druhom kole ju čaká víťazka Belgičanka Alison van Uytvancková, ktorá zdolala slovinskú tenistku Polonu Hercogovú.

Odporúčame:
Wimbledon (1. kolo): Výsledky utorkových zápasov dvojhry žien

Dvojnásobná grandslamová šampiónka Muguruzová-Blancová (3. v rebríčku WTA) absolvovala pred Wimbledonom iba dve stretnutia na tráve. V 2. kole turnaja v Birminghame podľahla hladko v dvoch setoch 2:6, 4:6 Češke Barbore Strýcovej.

Vlani zaznamenala na trávnatých kurtoch All England Lawn Tennis and Croquet Clubu jeden zo svojich najväčších úspechov v kariére. Vo semifinále vyradila slovenskú reprezentantku Magdalénu Rybárikovú hladko dvakrát 6:1. Vo finále zvíťazila nad Američankou Venus Williamsovou v prvom sete 7:5, v druhom jej uštedrila kanára a mohla sa tešiť z druhej grandslamovej singlovej trofeje po triumfe na Roland Garros 2016.

Wimbledon – dvojhra žien – 1. kolo

Garbine Muguruzová-Blancová (Šp.-3) – Naomi Broadyová (V. Brit) 6:2, 7:5

Viac k témam: Garbine Muguruzová-Blancová, Naomi Broadyová, tenis, Wimbledon
Zdroj: Webnoviny.sk – Obhajkyňa titulu v úvodnom kole Wimbledonu nepustila set domácej Broadyovej © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Chorvátsky tenista Ivo Karlovič definitívne končí profesionálnu kariéru, počas nej zaznamenal takmer 14-tisíc es

Karlovič sa počas kariéry zviditeľnil predovšetkým svojím „delovým" podaním.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *