Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Trump chce zablokovať vstup China Mobile na americký trh, dôvodom sú záujmy národnej bezpečnosti

Trump chce zablokovať vstup China Mobile na americký trh, dôvodom sú záujmy národnej bezpečnosti

BRATISLAVA 3. júla (WebNoviny.sk) – Administratíva prezidenta Donalda Trumpa chce zablokovať vstup čínskeho mobilného operátora China Mobile na americký trh.

Oznámilo to v pondelok federálne ministerstvo obchodu, ktoré sa odvolávalo na záujmy národnej bezpečnosti. Štátom vlastnená čínska firma požiadala federálny telekomunikačný úrad o vydanie licencie ešte v roku 2011, ministerstvo ju ale odporučilo zamietnuť.

Odporúčame:
Americký veľvyslanec rezignoval pre frustráciu z prezidenta Trumpa

„Po intenzívnej komunikácii s China Mobile sa nepodarilo prekonať obavy týkajúce sa zvýšených rizík v oblasti vymáhania amerických zákonov a záujmov národnej bezpečnosti,“ uviedlo ministerstvo.

Správa prichádza v čase rastúceho napätia v obchodných vzťahoch medzi USA a Čínou. V piatok v USA vstúpia do platnosti zvýšené clá na čínske tovary, ktorých dovozy majú hodnotu 34 mld. USD. Peking by mal podľa očakávaní zareagovať vlastnými odvetnými clami v rovnakom objeme.

(1 EUR = 1,1639 USD)

Viac k témam: China Mobile, Donald Trump, USA
Zdroj: Webnoviny.sk – Trump chce zablokovať vstup China Mobile na americký trh, dôvodom sú záujmy národnej bezpečnosti © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *