Home / šport / Futbal / MS vo futbale 2018 (osemfinále): Švédsko – Švajčiarsko (online)

MS vo futbale 2018 (osemfinále): Švédsko – Švajčiarsko (online)

PETROHRAD 3. júla (WebNoviny.sk) – V utorok sa na MS vo futbale 2018 uzavrú osemfinálové súboje. Od 16.00 SELČ sa v Petrohrade hrá zápas Švédsko – Švajčiarsko. Hlavným rozhodcom je Slovinec Damir Skomina.

Napriek tomu, že tieto krajiny sa v minulosti stretli už 28-krát, na scéne významného medzinárodného podujatia má ich súboj premiéru. Švédom v osemfinále chýba zranený a zároveň vykartovaný záložník Sebastian Larsson, Švajčiari pre dve žlté napomínania musia oželieť služby dvojice obrancov – Stephana Lichtsteinera a Fabiana Schära.

Zobraziť fotogalériu k článku:
MS vo futbale 2018: Osemfinále

Švédi vzišli z F-skupiny ako jej prekvapivý víťaz. Až za nimi skončili Mexičania, Nemci a reprezentanti Kórejskej republiky. Zo skupinovej fázy postúpili pri všetkých štyroch ostatných účastiach medzi svetovou elitou (1994, 2002, 2006 a 2018).

Ak sa „Helvéti“ dostanú na svetový šampionát, takmer pravidelne na ňom postúpia do osemfinále. Stalo sa tak v rokoch 1994, 2006, 2014 aj na aktuálnych MS v Rusku. Zo skupiny nepostúpili akurát v roku 2010 v JAR. Na tomto „mundiale“ obsadili v „éčku“ 2. pozíciu za Brazílčanmi, s ktorými však dokázali uhrať remízu 1:1.

V utorok je ešte na programe aj posledný osemfinálový zápas medzi Anglickom a Kolumbiou, ktorý sa hrá od 20.00 SELČ v Moskve. Postup do štvrťfinále si už vybojovali Francúzsko, Uruguaj, Rusko, Chorvátsko, Brazília a Belgicko.

MS vo futbale 2018

osemfinále

Švédsko – Švajčiarsko

Petrohrad

Góly:

Žlté karty: 0 – 0

strely celkovo (na bránu): 0:0 (0:0), rohové kopy: 0:0, držanie lopty (v %): 50 – 50, rozhodcovia: Damir Skomina – Jure Praprotnik, Robert Vukan (všetci Slovin.), videorozhodca:

Zostavy:
Švédsko:
Švajčiarsko: 

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – MS vo futbale 2018 (osemfinále): Švédsko – Švajčiarsko (online) © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *