Home / SVET / Dvadsaťročný hacker si prepísal známky v školkom systéme, súd mu nariadil podmienečný trest

Dvadsaťročný hacker si prepísal známky v školkom systéme, súd mu nariadil podmienečný trest

LAWRENCE 2. júla (WebNoviny.sk) – Podmienečný trest a povinnosťou absolvovať vyšetrenie psychického stavu nariadil v pondelok súd v kansaskom meste Lawrence dvadsaťročnému hackerovi, ktorý sa minulý rok nabúral do počítačových systémov školy, aby si v nich prepísal známky.

Varun Sarja sa už začiatkom mája priznal k dvom prípadom krádeže identity a ďalším dvom prípadom protizákonnej počítačovej činnosti. V rámci dohody o vine a treste mu súd ďalších 14 bodov obžaloby odpustil.

Odporúčame:
Hacker zneužil e-mail vedúceho kancelárie NR SR Guspana, žiada peniaze od iných parlamentov

V prípade, že sa neosvedčí počas podmienečného trestu, mu však hrozí až rok a pol za mrežami, rozhodol v pondelok súd.

Sarja si počas školského roku 2016-2017 zmenil známky v takmer všetkých predmetoch, ktoré v tom ročníku na vysokej škole strojárskej študoval. Ako prvý si to všimol jeho profesor matematiky, ktorému sa nezdalo, že by známka korešpondovala s výkonom tohto skôr priemerného študenta a upovedomil vedenie školy, ktoré tento prípad odovzdalo polícii.

Viac k témam: hacker, škola, študent, Varun Sarja
Zdroj: Webnoviny.sk – Dvadsaťročný hacker si prepísal známky v školkom systéme, súd mu nariadil podmienečný trest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajina ako terorista a Západ ako sponzor terorizmu. Kremeľ podľa ISW využíva napätie po tragédii v Moskve

Piatkový útok na Crocus City Hall, ku ktorému sa prihlásila extrémistická skupina Islamský štát, neprežilo prinajmenšom 143 ľudí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *