Home / EKONOMIKA / Ekonomika sveta / Tesco a Carrefour vytvárajú nákupnú alianciu, spolupráca by mala zlepšiť nielen kvalitu výrobkov

Tesco a Carrefour vytvárajú nákupnú alianciu, spolupráca by mala zlepšiť nielen kvalitu výrobkov

LONDÝN 2. júla (WebNoviny.sk) – Britský maloobchodný reťazec Tesco a jeho francúzsky konkurent Carrefour vytvárajú strategickú alianciu, ktorá má posilniť ich pozíciu voči globálnym dodávateľom. Firmy to oznámili v pondelok v spoločnom vyhlásení.

Dohoda upravuje vzťahy s dodávateľmi a predpokladá spoločné nákupy pre firemné značky oboch reťazcov. Aliancia „zlepší kvalitu a výber dostupných produktov“ a posilní konkurencieschopnosť, uviedli firmy.

Odporúčame:
České dráhy chcú kúpiť konkurenciu, prekážkou by mohol byť aj protimonopolný úrad

Správa prichádza v čase, kedy tradičný maloobchod čelí intenzívnemu tlaku zo strany internetových predajcov ako Amazon. V apríli sa konkurent Tesca Sainsbury dohodol na prevzatí britských aktivít amerického reťazca Walmart, firmy Asda, za 7,3 mld. GBP. Výsledkom transakcie bude najväčšia sieť supermarketov na britskom trhu.

(1 EUR = 0,88605 GBP)

Viac k témam: Carrefour, obchod, Tesco
Zdroj: Webnoviny.sk – Tesco a Carrefour vytvárajú nákupnú alianciu, spolupráca by mala zlepšiť nielen kvalitu výrobkov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Americké clá na čínske tovary nadobudli účinnosť, Peking hrozí odvetou

Zvýšenému 25-percentnému clu podliehajú čínske tovary v hodnote 34 mld. USD ročne WASHINGTON 6. júla (WebNoviny.sk) – USA začali v piatok uplatňovať 25-percentné clo na čínske tovary, ktorých dovoz má hodnotu 34 mld. USD. Krok administratívy prezidenta Dnalda Trumpa sa všeobecne očakával. Rozhodnutie nadobudlo účinnosť minútu po polnoci miestneho času. Čínske ministerstvo obchodu uviedlo, že

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *