Home / SVET / Kriminálnik sa pokúsil ujsť z väzenia na vrtuľníku, v minulosti sa mu to podarilo s trhavinou

Kriminálnik sa pokúsil ujsť z väzenia na vrtuľníku, v minulosti sa mu to podarilo s trhavinou

PARÍŽ 1. júla (WebNoviny.sk) — Francúzskemu kriminálnikovi odsúdenému za vraždu sa v nedeľu podarilo utiecť z väzenia pomocou vrtuľníka. Informovalo o tom ministerstvo spravodlivosti.

Ministerstvo uviedlo, že 46-ročnému Redoinovi Faidovi trval útek len „niekoľko minút“ a nikto pri tom neutrpel zranenia ani nevzal žiadnych rukojemníkov.

Odporúčame:
Video: Polícia zatkla Okoličányho komplica Jozefa Leška, ktorý bol na úteku (aktualizované)

„Ozbrojené komando pristálo s vrtuľníkom na dvore väznice, keď bol väzeň v miestnosti pre návštevy,“ uviedlo ministerstvo. Dráma sa odohrala v zariadení v Réau južne od Paríža. Polícia okamžite vyhlásila po Faidovi pátranie a prokuratúra spustila vyšetrovanie.

Nejde pritom o prvý prípad, keď sa Faidovi podaril podobný kúsok. V roku 2013 si z väzenia na slobodu pomohol pomocou trhaviny. Zdržali ho o šesť týždňov neskôr v hoteli. Faida odsúdili v roku 2010 na 25 rokov za smrť mladej policajtky zavraždenej počas nevydarenej lúpeže.

Viac k témam: Francúzsko, Redoin Faid
Zdroj: Webnoviny.sk – Kriminálnik sa pokúsil ujsť z väzenia na vrtuľníku, v minulosti sa mu to podarilo s trhavinou © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Hovorcu spoločnosti Meta odsúdili v Rusku na šesť rokov v trestaneckej kolónii za ospravedlňovanie terorizmu

Sú Andymu Stoneovi vymeral trest odňatia slobody na šesť rokov v trestaneckej kolónii a zakázal mu spravovať webové stránky na ďalšie štyri roky.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *