Home / SVET / Foto: Preplnený autobus sa zrútil do rokliny v Indii, zahynulo najmenej tridsať ľudí

Foto: Preplnený autobus sa zrútil do rokliny v Indii, zahynulo najmenej tridsať ľudí

LAKHNAÚ 1. júla (WebNoviny.sk) — Na severe Indie sa do rokliny zrútil preplnený autobus, pričom zahynulo najmenej 30 ľudí.

Premiér štátu Uttarákhand Trivendra Ravát uviedol, že nešťastie sa stalo v nedeľu na horskej ceste na úbočí Himalájí, pričom autobus spadol do rokliny hlbokej 213 metrov. Na mieste je podľa jeho slov aj vyše desiatka zranených, niektorí sú vo vážnom stave.

Odporúčame:
Pri zrážke autobusu a sanitky utrpelo zranenia 46 ľudí, zväčša detí

Záchranné práce komplikuje nepriaznivé počasie. Doteraz sa podarilo vytiahnuť asi 20 tiel. V autobuse pre 28 pasažierov sa viezlo približne 45 ľudí denne dochádzajúcich do práce.

Čo nehodu spôsobilo, nie je zatiaľ známe. Predpokladá sa, že to mohlo byť zlé počasie, keďže v oblasti od rána prší.

Indické cesty patria k najnebezpečnejším na svete, pričom každoročne na nich zahynie viac než 110-tisíc ľudí. Hlavnými príčinami nehôd sú najmä únava a nedbanlivosť vodičov, ako aj zlý stav ciest a dopravných prostriedkov.

Viac k témam: nehoda, nehoda autobusu
Zdroj: Webnoviny.sk – Foto: Preplnený autobus sa zrútil do rokliny v Indii, zahynulo najmenej tridsať ľudí © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Na Časiv Jar útočí viac ako dvadsaťtisíc ruských vojakov, mesto je nateraz plne pod kontrolou Ukrajincov

Ruskí vojaci sústreďujú svoje úsilie na Časiv Jar, ktorý považujú za kľúčový pre ďalší postup smerom ku Kosťantynivke, Kramatorsku a Sloviansku.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *