Home / SVET / Rakúsko preberá rotujúce predsedníctvo Európskej únie, vníma ho ako veľkú zodpovednosť

Rakúsko preberá rotujúce predsedníctvo Európskej únie, vníma ho ako veľkú zodpovednosť

BERLÍN 30. júna (WebNoviny.sk) — Rakúsko preberá rotujúce predsedníctvo Európskej únie s prísľubom lepšieho zabezpečenia vonkajších hraníc 28-členného bloku.

Počas sobotňajšej ceremónie pri alpskom mestečku Schladming kancelár Sebastian Kurz povedal, že šesťmesačné predsedníctvo vnímajú ako „česť„, ale tiež ako „veľkú zodpovednosť„. „Vieme, že medzinárodná situácia je teraz zložitá,“ poznamenal šéf rakúskej vlády.

Odporúčame:
Angela Merkelová sa dohodla so 14 štátmi EÚ na rýchlom vracaní migrantov

Kurz sa dostal k moci minulý rok na čele pravicovej koaličnej vlády, ktorá prisľúbila obmedziť imigráciu do Rakúska. Podporuje zriadenie takzvaných hotspotov pre migrantov mimo Európskej únie a posilnenie Európskej agentúry pre pohraničnú a pobrežnú stráž (Frontex). Predseda Európskej rady Donald Tusk na sobotňajšej ceremónii ocenil motto rakúskeho predsedníctva, ktoré znie „Európa, ktorá chráni“.

Viac k témam: Európska únia, predsedníctvo v EÚ, Rakúsko, Sebastian Kurz
Zdroj: Webnoviny.sk – Rakúsko preberá rotujúce predsedníctvo Európskej únie, vníma ho ako veľkú zodpovednosť © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Osoby so zdravotným postihnutím dostanú nové preukazy. Európsky parlament chce jednotný prístup v celej únii

Tieto pravidlá zavedú celoeurópsky preukaz zdravotného postihnutia, aby sa zabezpečilo, že osoby so zdravotným postihnutím budú mať rovnaký prístup k preferenčným podmienkam.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *