Home / SVET / Angela Merkelová sa dohodla so 14 štátmi EÚ na rýchlom vracaní migrantov

Angela Merkelová sa dohodla so 14 štátmi EÚ na rýchlom vracaní migrantov

BERLÍN 30. júna (WebNoviny.sk) — Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa dohodla so 14 štátmi Európskej únie na rýchlom vracaní migrantov do krajín, kde boli pôvodne registrovaní. Informovala o tom v sobotu nemecká tlačová agentúra dpa.

Odvoláva sa pri tom na Merkelovej list koaličným partnerom. V ňom kancelárka tiež uvádza, že chce zriadiť „záchytné centrá„, ktoré budú vybavovať migrantov na nemeckých hraniciach.

Odporúčame:
Grécko a Španielsko bude naspäť prijímať utečencov, ktorých zadržia na hraniciach s Nemeckom

Tento vývoj nasleduje po spore medzi Merkelovou a ministrom vnútra Horstom Seehoferom, ktorý vedie Kresťansko-sociálnu úniu Bavorska (CSU). Seehofer chce niektorých migrantov vracať už na hraniciach Nemecka, Merkelová presadzovala celoeurópske riešenie problému.

Merkelová sa v piatok vrátila zo summitu v Bruseli s dohodami s Gréckom a Španielskom, na základe ktorých budú tieto krajiny brať späť migrantov, ktorí u nich požiadali o azyl, no následne ich zachytili na nemeckých hraniciach. Na summite sa podarilo dosiahnuť aj širšiu dohodou v rámci 28-členného bloku o celkovom znížení migračného tlaku na Európu.

Viac k témam: Angela Merkelová, Európska únia, migranti, utečenci
Zdroj: Webnoviny.sk – Angela Merkelová sa dohodla so 14 štátmi EÚ na rýchlom vracaní migrantov © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Ukrajincom sa podarilo zničiť na okupovanom Kryme štyri ruské raketové systémy S-400

Údery podľa zničili alebo kriticky poškodili aj tri ruské radarové stanice, veliteľské stanovište protivzdušnej obrany a systém velenia a riadenia protivzdušnej obrany Fundament-M.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *