Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Danko chce návrat komunizmu a má naivné ekonomické predstavy, znie z SaS k osobitným odvodom

Danko chce návrat komunizmu a má naivné ekonomické predstavy, znie z SaS k osobitným odvodom

BRATISLAVA 29. júna (WebNoviny.sk) – Vláda by mala skôr zlepšovať podnikateľské prostredie a pomáhať rastu konkurencie, ako riešiť údajné vysoké marže obchodných reťazcov zavedením osobitného odvodu.

Žiadajú serióznu analýzu

Tvrdí to strana SaS v reakcii na nedávne vyjadrenia predsedu SNS Andreja Danka, ktorý možnosť zavedenia osobitného odvodu pre obchodné reťazce spomínal v súvislosti s tým, ak by sa nezmenil ich prístup pri podpore predaja slovenských výrobkov. „Očakávame, že zvyšné koaličné strany sa na tieto naivné ekonomické predstavy nedajú nalákať,“ povedal predseda SaS Richard Sulík.

Podľa liberálov by mala ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná tvrdenia o abnormálne vysokej ziskovosti obchodných reťazcov v porovnaní so zahraničím preukázať v serióznej analýze.

Odporúčame:
SaS sa ostro pustila do väčšiny ministerstiev aj Pellegriniho, Sulík adresoval premiérovi výzvu

„Ak reálne čísla potvrdia nadštandardnú ziskovosť obchodných reťazcov na Slovensku, bude to len dôkaz slabej konkurencie, aká v obchode s potravinami u nás vládne. Ale len ekonomickí diletanti si môžu myslieť, že osobitným zdanením obchodných reťazcov, teda snahami o umelé zníženie ich ziskovosti, sa do podnikania s potravinami prilákajú noví investori,“ uviedla podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

SNS nás chce vrátiť o 30 rokov dozadu

Ako dodala, týmto krokom by sa, naopak, len zabetónovala súčasná štruktúra obchodu, ktorá z hľadiska kvality, šírky sortimentu i kultúry predaja stále zaostáva za vyspelými krajinami.

Národniari sa pritom podľa SaS mýlia pri predstave, že slovenskému obchodu a spotrebiteľom pomôže tým, že vezme peniaze veľkým obchodným reťazcom a prerozdelí ich medzi domácich podnikateľov. Takýto protekcionizmus podľa Kiššovej pomôže iba jednotlivcom.

Odporúčame:
Návrh Smeru o sprísnených podmienkach vo voľbách je podľa SaS „taký úžasný, ako je Robert Fico“

Ako tvrdí, je preukázané, že životná úroveň občanov od roku 1989 prudko rastie vďaka súkromnému podnikaniu, konkurencii a menšej miere prerozdelenia, aká tu bola za komunizmu. „Je absurdné, že SNS tento vývoj ignoruje a nabáda občanov vrátiť sa o tridsať rokov dozadu,“ dodal Richard Sulík.

Viac k témam: Andrej Danko, farmári, Gabriela Matečná, Jana Kiššová, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, obchod, obchodné reťazce, podnikatelia, poľnohospodárstvo, potravinársky priemysel, potraviny, Richard Sulík, SaS Sloboda a Solidarita, SNS Slovenská národná strana
Zdroj: Webnoviny.sk – Danko chce návrat komunizmu a má naivné ekonomické predstavy, znie z SaS k osobitným odvodom © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *