Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Do Žarnovice by mal prísť nový investor, závod vytvorí vyše 200 pracovných miest

Do Žarnovice by mal prísť nový investor, závod vytvorí vyše 200 pracovných miest

BRATISLAVA 28. júna (WebNoviny.sk) – V Žarnovici má vyrásť nový závod. Vybudovať ho za 11,5 milióna eur plánuje rakúska spoločnosť Neuman Aluminium. Vďaka tejto investícii by sa malo vytvoriť 215 nových pracovných miest. Ako informovalo Ministerstvo hospodárstva SR (MH), v novej fabrike plánuje firma vyrábať autodiely z hliníka, ako sú vodiace lišty pre strešné okná automobilov.

Investor už požiadal štát o poskytnutie investičných stimulov v celkovej hodnote 3,9 milióna eur. Väčšinu, zhruba 2,5 milióna eur, by mala spoločnosť Neuman Aluminium dostať vo forme úľavy na dani z príjmov. Zvyšok investičnej pomoci by mal byť vo forme príspevku na vytvorenie nového pracovného miesta. Na jedno pracovné miesto by mala firma od štátu zinkasovať 6 500 eur.

Odporúčame:
Ministerstvo navrhuje podporiť nový závod v Lučenci, v ktorom vznikne desať pracovných miest

„Vzhľadom na to, že intenzita pomoci pre investičný zámer nepresahuje maximálnu možnú intenzitu pomoci podľa nariadenia vlády, požadovaná výška investičnej pomoci je v súlade s nariadením vlády a zákonom o investičnej pomoci,“ uviedlo ministerstvo v návrhu na poskytnutie investičnej pomoci, ktorý je v súčasnosti v pripomienkovom konaní.

Spoločnosť Neuman Aluminium je súčasťou skupiny Neuman Aluminium Group, ktorá sa špecializuje na vývoj a výrobu hliníkových dielov v automobilovom, stavebnom, elektrotechnickom a v obalovom priemysle, ako aj v bezpečnostných technológiách. Skupina Neuman Aluminium Group, ktorá je riadená spoločnosťou Fried. v. Neuman GmbH, má výrobné prevádzky v Európe, v Severnej Amerike a v Ázii a zamestnáva viac ako 2 200 pracovníkov.

Viac k témam: hliník, investor, Ministerstvo hospodárstva SR, Neuman Aluminium, pracovné miesto, zamestnanie, Žarnovica, závod
Zdroj: Webnoviny.sk – Do Žarnovice by mal prísť nový investor, závod vytvorí vyše 200 pracovných miest © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *