Home / šport / Ostatné športy / Levice si nezahrajú v Lige majstrov, nedostali výnimku na koše od FIBA

Levice si nezahrajú v Lige majstrov, nedostali výnimku na koše od FIBA

LEVICE 28. júna (WebNoviny.sk) – Slovenský majster Levickí Patrioti si nezahrajú v budúcej sezóne v Lige majstrov. Nedostali výnimku na zavesené koše. Predtým naposledy sa predstavil slovenský tím v LM pred dvoma rokmi. Prievidza sa nedostala cez kvalifikáciu, ale účinkovala aj v Európskom pohári FIBA.

„Ako majster Slovenska sme mali záujem v tejto sezóne reprezentovať Slovensko v Lige majstrov. Podali sme prihlášku a komunikovali sme s vedením súťaže o jednotlivých bodoch, ktoré treba splniť na účasť v tejto súťaži. Zrejme by sme v silnej konkurencii tímov z popredných európskych líg nepostúpili cez predkolá do skupinovej fázy, no už len to, že v Leviciach by sme mohli privítať tím z nemeckej Bundesligy alebo španielskej ACB ligy, bolo veľkým lákadlom,“ povedal generálny manažér Patriotov Ladislav Garaj na oficiálnom webe SBL.

Odporúčame:
Slovenského basketbalistu čaká výzva, Kyle Kuric bude hrať v jednom z najlepších tímov v Európe

Pre Levice bolo problematické splniť podmienky Medzinárodnej basketbalovej federácie (FIBA). Tamojší štadión síce v minulosti hostil medzištátne kvalifikačné stretnutia, ale na účasť v Lige majstrov museli súčasné vybavenie haly nestačilo.

„Zo všetkých bodov, ktoré bolo treba splniť, boli po finančnej a časovej stránke najzložitejšie dva. Osvetlenie v športovej hale, kde sme našli podporu mesta, ktoré prisľúbilo vyriešenie tohto problému, čo je skvelá správa aj do budúcna. Druhým problémom boli basketbalové koše, ktoré nesmú byť v týchto súťažiach visiace. Možno je to trochu nepochopiteľné, keďže na visiace koše môže hrať napríklad slovenská reprezentácia aktuálnu predkvalifikáciu. Na visiace koše sa v Leviciach už hrala kvalifikácia na ME pred pár rokmi, teraz je to však základná a nepriechodná požiadavka. Hľadali sme možnosti, ako koše požičať (na Slovensku žiadne také v perfektnom stave nie sú) alebo zakúpiť, pre krátkosť času sme však nedokázali garantovať, že by sa to do termínu, ktorý sme dostali podarilo,“ uviedol Garaj.

Viac k témam: basketbal, BK Levickí Patrioti, Liga majstrov v basketbale
Zdroj: Webnoviny.sk – Levice si nezahrajú v Lige majstrov, nedostali výnimku na koše od FIBA © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *