Home / šport / Ostatné športy / Slovenského basketbalistu čaká výzva, Kyle Kuric bude hrať v jednom z najlepších tímov v Európe

Slovenského basketbalistu čaká výzva, Kyle Kuric bude hrať v jednom z najlepších tímov v Európe

 

BARCELONA 28. júna (WebNoviny.sk) – Naturalizovaný slovenský basketbalový reprezentant Kyle Kuric prestupuje do španielskej Barcelony.

Katalánsky klub sa pred novou sezónou rozhodol pre prestavbu kádra, keďže sa mu druhý rok po sebe nepodarilo postúpiť do play-off v Eurolige a v domácej ligovej súťaži skončil len na treťom mieste. Američan má slovenské občianstvo. Jeho starý otec v minulosti emigroval do USA. Kuric patrí medzi výborných strelcov.

Odporúčame:
Natáliu Hejkovú uviedli do siene slávy, najlepší basketbalista pripustil koniec kariéry

Poslednú sezónu odohral v službách Zenitu Petrohrad, v ktorého drese patril medzi najlepších strelcov Európskeho pohára a nadnárodnej ruskej súťaže VTB ligy. Dvadsaťosemročný basketbalista odohral v minulosti štyri sezóny v španielskej ACB lige. Tentoraz ho však čaká oveľa väčšia výzva.

„Pre každého hráča je pocta, keď oňho prejaví záujme gigant ako Barcelona, ktorá dlhodobo patrí medzi najlepšie tímy v Európe, aj keď jej posledná sezóna nevyšla. Verím, že čoskoro dôjde k podpisu zmluvy,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie Ivan Rudež, ktorý s Kuricom nemôže počítať pre nedeľňajší zápas predkvalifikácie ME proti Švajčiarsku. Američanova manželka je totiž v pokročilom štádiu tehotenstva a nemôže absolvovať dlhý let. Informácie uverejnil denník Šport.

Viac k témam: basketbal, FC Barcelona Lassa, Kyle Kuric
Zdroj: Webnoviny.sk – Slovenského basketbalistu čaká výzva, Kyle Kuric bude hrať v jednom z najlepších tímov v Európe © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Cesta k zmenšeniu priepasti medzi Slovenskom a florbalovými veľmocami bude náročná, tvrdí reprezentačný kouč Jedlička

Michala Jedličku potešilo 5. miesto ženskej reprezentácie na minuloročných MS vo florbale v Singapure.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *