Home / šport / Futbal / Rekord spred 20 rokov bol zlomený. Mexičan Álvarez zvýšil počet vlastných gólov na MS vo futbale

Rekord spred 20 rokov bol zlomený. Mexičan Álvarez zvýšil počet vlastných gólov na MS vo futbale

JEKATERINBURG 28. júna (WebNoviny.sk) – Mexičan Edson Álvarez sa v stredajšom súboji proti Švédsku stal už siedmym hráčom na XXI. majstrovstvách sveta vo futbale v Rusku, ktorý si strelil vlastný gól. Obranca Clubu América ním pečatil prehru svojho tímu 0:3 v záverečnom vystúpení základnej F-skupiny.

„El Tri“ napriek vysokej prehre postúpili do osemfinále, pomohol im aj neúspech úradujúcich majstrov sveta z Nemecka (nestačili na Kórejskú republiku 0:2, pozn.), ktorí svoju púť ukončili už v skupinovej fáze a nadviazali na osud predošlých obhajcov titulu na MS 2014 aj 2010 Španielov, resp. Talianov.

Odporúčame:
Video: Švédsko „sfúklo“ Mexiko a postúpilo do osemfinále MS vo futbale 2018

Doterajší rekord v počte vlastných gólov na jedných MS držal šampionát spred 20 rokov vo Francúzsku, kde padlo dovedna šesť vlastencov. „Mundial“ v Rusku ho už v tomto smere prekonal.

Okrem Álvareza sú ďalšími nešťastníkmi na týchto MS, ktorí prekonali svojho brankára, aj Aziz Bouhaddouz (Maroko), Aziz Behich (Austrália), Oghenekaro Etebo (Nigéria), Thiago Cionek (Poľsko), Ahmed Fathy (Egypt) a Denis Čeryšev (Rusko).

Viac o téme: Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018:

Všeobecné informácie
Kompletný program a výsledky
Skupiny a nominácie tímov
Tabuľky skupín

Viac k témam: futbal, Majstrovstvá sveta MS vo futbale 2018 v Rusku
Zdroj: Webnoviny.sk – Rekord spred 20 rokov bol zlomený. Mexičan Álvarez zvýšil počet vlastných gólov na MS vo futbale © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Slovanista Pauschek získal siedmy majstrovský titul, prekonal doterajší rekord Nigérijčana Rabiua

Nigérijčan Rabiu má štyri tituly so Slovanom a dva s Trenčínom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *