Home / KULTÚRA / Hudba / Zomrel Joe Jackson, hudobný manažér a otec Michaela Jacksona

Zomrel Joe Jackson, hudobný manažér a otec Michaela Jacksona

BRATISLAVA 27. júna (WebNoviny.sk) – Vo veku 89 rokov zomrel hudobný manažér, otec zosnulého speváka Michaela Jacksona a speváčky Janet Jackson, Joe Jackson.

Informoval o tom portál TMZ s odvolaním sa na zdroje z jeho rodiny. Rodák z Arkansaského Fountain Hill, ktorý stál za zrodom kariéry skupiny The Jackson 5, skonal v stredu v Los Angeles o 3:30 miestneho času (12:30 stredoeurópskeho letného času).

Odporúčame:
Aktualizované: Zomrel Fedor Frešo, legenda československej hudobnej scény

TMZ 22. júna informoval, že Jacksona hospitalizovali s rakovinou v poslednom štádiu, s ktorou údajne bojoval už dlhší čas. Jacskon mal už dlhšiu dobu zdravotné problémy, v roku 2016 ho napríklad hospitalizovali po tom, ako absolvoval prehliadku u svojho lekára, počas ktorej sa cítil slabý a zvýšila sa mu telesná teplota. V roku 2015 zase utrpel mozgovú príhodu a tri infarkty, po ktorých mu implantovali kardiostimulátor.

Informácie pochádzajú z webstránok www.tmz.com a www.hollywoodreporter.com.

Joseph Walter „Joe“ Jackson*

* sa narodil 26. júla 1928. Bol otcom jedenástich detí. Synov Jackieho, Tita, Jermainea, Marlona, Brandona, Michaela a Randyho a dcéry Rebbie, La Toyu a Janet mal s manželkou Katherine, s ktorou sa oženil v roku 1949. Dcéru Joh’Vonnie Jackson mu porodila Cheryl Terrell, s ktorou mal údajne 25-ročnú aféru.

Hudobnú kariéru svojich detí začal budovať na začiatku 60. rokov minulého storočia, keď s rodinou žil v meste Gary v Indiane. Jackieho, Tita, Jermainea, Marlona a Michaela, ktorí neskôr tvorili Jackson 5, nútil k intenzívnym nácvikom, vodil ich po súťažiach a vybavil im rôzne vystúpenia vrátane toho v ApolloTheater v newyorskom Harleme, po ktorom sa formácii podarilo podpísať prvú nahrávaciu zmluvu.

V roku 1969 sa mu podarilo vybaviť stretnutie s vydavateľstvom Motown Records, s ktorým Jackson 5 následne podpísali zmluvu a vytvorili pod jeho hlavičkou viacero rekordných hitov, ako je napríklad ABC. Následne sa Jacksonovci presťahovali do Kalifornie, kde si Joe založil vlastné hudobné vydavateľstvo Ivory Tower International Records.

Okrem Michaela, z ktorého sa po odchode z Jackson 5 stal jeden z najpredávanejších spevákov všetkých čias, pomohol Joe v kariére aj dcére Janet, ktorej zaplatil za prvú demonahrávku a dohliadal aj na jej debutový album. V roku 2014 Joea Jacksona uviedli do Siene slávy Rhythm & Blues.

Viac k témam: Joe Jackson, Michael Jackson, úmrtie
Zdroj: Webnoviny.sk – Zomrel Joe Jackson, hudobný manažér a otec Michaela Jacksona © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najznámejšia vianočná pieseň je Tichá noc. Viete, ako vznikla a kto ju zložil?

Text tejto najznámejšej vianočnej piesne preložili postupne do viac ako 200 jazykov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *