Home / EKONOMIKA / Ekonomika Slovenska / Danka si už podali aj domáci obchodníci, dodatočné odvody pre obchodné reťazce farmárom nepomôžu

Danka si už podali aj domáci obchodníci, dodatočné odvody pre obchodné reťazce farmárom nepomôžu

BRATISLAVA 27. júna (WebNoviny.sk) – Prípadný dodatočný odvod pre obchodné reťazce sa nepozdáva ani zástupcom slovenských obchodníkov.

Nie najšťastnejšie riešenie

Po tom, čo tento týždeň skritizovali víkendové vyjadrenia predsedu SNS a Národnej rady SR Andreja Danka predstavitelia prevažne zahraničných obchodných sietí združených v Slovenskej asociácii moderného obchodu (SAMO), sa k nim v stredu pridal aj Martin Katriak, prezident Zväzu obchodu SR, ktorý zase združuje domácich obchodníkov.

Odporúčame:
Danko znevažuje spoluprácu ministerstva s reťazcami, reagujú obchodníci na jeho vyjadrenia

„Ak také riešenie bude prijaté, berieme ho ako nie šťastné riešenie a rozhodne nepomôže poľnohospodárom. Poľnohospodárom by pomohlo niečo iné, ale rozhodne nie dodatočné odvody pre obchodníkov,“ povedal na stredajšej tlačovej konferencii Katriak.

Znevažovanie spolupráce

SAMO už v pondelok uviedla, že víkendové vyjadrenia Andreja Danka v diskusnej relácii TA3 V politike považuje za znevažovanie úspešnej spolupráce rezortu pôdohospodárstva a obchodných reťazcov na podpore slovenských dodávateľov. Predseda parlamentu totiž avizoval vojnu obchodným reťazcom pre nízke zastúpenie slovenských výrobkov na pultoch ich predajní.

Odporúčame:
Danko chváli Pellegriniho prístup k nákupu stíhačiek a tvrdí, že mu je jedno, čo sa kúpi

Ak sa situácia podľa neho nezmení, v hre bude aj osobitný odvod pre obchodné reťazce. Financie z neho by potom mali smerovať na podporu potravinárov a poľnohospodárov.

Viac k témam: Andrej Danko, farmári, Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR, obchodné reťazce, odvody, poľnohospodárstvo, potravinársky priemysel, SNS Slovenská národná strana, Zväz obchodu SR
Zdroj: Webnoviny.sk – Danka si už podali aj domáci obchodníci, dodatočné odvody pre obchodné reťazce farmárom nepomôžu © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Najlepšie podmienky pre malé a stredné firmy na Slovensku sú v Prešove, tvrdí štúdia

Najlepšie čiastkové umiestnenie spomedzi slovenských miest v štúdii Doing Business, ktorá porovnávala podnikanie vo vybraných mestách v  Chorvátsku, Českej republike, Portugalsku a na Slovensku dosiahla Žilina, ktorej patrí tretia priečka v indikátore Prístup k elektrickej energii. BRATISLAVA 6. júla (WebNoviny.sk) – Zo slovenských miest sa má podľa štúdie Doing Business, ktorú vypracovala Svetová banka, najjednoduchšie podnikať malým

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *