Home / SLOVENSKO / Na Kuchajde sa zatiaľ nesmie kúpať, dôvodom nevyhovujúca kvalita vody

Na Kuchajde sa zatiaľ nesmie kúpať, dôvodom nevyhovujúca kvalita vody

BRATISLAVA 25. júna (WebNoviny.sk) – Na prírodnom kúpalisku Kuchajda v bratislavskom Novom Meste sa zatiaľ nesmie kúpať.

Desať prírodných kúpalísk

Ako ďalej agentúru SITA informovala Daša Račková z komunikačného referátu Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ SR), jazero má podľa Úradu verejného zdravotníctva SR nevyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie.

V Bratislavskom kraji a v hlavnom meste sa ľudia môžu kúpať na desiatich prírodných kúpaliskách, a to na bratislavských Zlatých pieskoch, na Vajnorskom jazere, v Ivanke pri Dunaji, na Slnečných jazerách v Senci, v bratislavských Rusovciach, v Čunove, na Veľkom Draždiaku, v Malých Levároch, v Plaveckom Štvrtku a tiež na Nových Košariskách.

Deväť umelých kúpalísk

Vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie má zatiaľ deväť umelých kúpalísk, medzi ktorými sú bratislavské kúpalisko Delfín, Krasňany, Tehelné pole, Kúpalisko Lamač, dúbravská Rosnička, Letné kúpalisko Malacky, Biokúpalisko Borovica, Letné kúpalisko Modra a tiež Aquathermal Senec.

Kvalitu vody na prírodných kúpaliskách budú kontrolovať v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie. Kontrolu bazénovej vody preveria raz do mesiaca. Viac informácií o aktuálnych výsledkoch rozborov vôd aj o tom, či je voda vhodná na kúpanie, si ľudia môžu pozrieť na internetovej stránke www.ruvzba.sk.

Viac k témam: Bratislava, Kuchajda
Zdroj: Webnoviny.sk – Na Kuchajde sa zatiaľ nesmie kúpať, dôvodom nevyhovujúca kvalita vody © SITA Všetky práva vyhradené.

Komentáre

Komentár

Pozrite sa tiež

Veľký prieskum: Slováci podporujú prechod fajčiarov na menej škodlivé produkty

Obyvatelia únie nesúhlasia s európskou politikou v oblasti tabaku. Brusel by mal podľa nich upustiť od nereálnych predstáv o úplnom odstránení nikotínu zo spoločnosti a viac sa otvoriť samotným fajčiarom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *